Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç 2020 Ramazan Bayramı ne zaman? Tatil kaç gün olacak?

        Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı ne zaman sorusu merak konusu oldu. On bir ayın Sultanı Ramazan Bayramı yeni yılın gelmesiyle beraber sabırsızlıkla bekleniyor.. Ramazan ayında Oruçlar tutulur, İbadetler yerine getirilir. Peki Ramazan ayından hemen sonra olan Ramazan bayramı ne zaman? İşte Ramazan Bayramı tarihleri

        Ramazan ayı

        İslamdininin inancına göreMuhammed'eKur'anayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarcaoruç tutulmayabaşlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmakİslam'ın beş Şartı'ndanbirisidir. Ayınhilalgörünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazanın sürdüğühadislerdenalıntılanarak hesaplanmıştır.

        REKLAM

        MüslümanlaraKur'an'ın ilk ayetlerinin vah yedildiğiKadir Gecesibu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir. Kadir gecesi ile ilgili Kur'an'ın 97. süresi olanKadir Suresininilk üç ayetindeŞüphesiz, biz O'nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdırdenmektedir.Ramazan orucununtutulduğu bu ay boyunca gündoğumundunönceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutmasıfarzdır.Bakara Suresi'ne göreKur'an'ın İslam peygamberiMuhammed'e gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde "oruç" tutmak Müslümanlaraemredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:

        O Ramazan ayı ki irşadıiçin, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! (Bakara185)

        Ramazan ayında oruç tutanların imsak saati yani sabah namazı vakti girmeden önce belirli saatte yedikleri yemeğe ve bu yemeğin yendiği zaman aralığınasahurdenir. Gün sonunda akşam ezanı okununca orucun açılmasına ve bu esnada yenen yemeğeiftardenir.

        2020 Ramazan Bayramı ne zaman?

        Ramazan Bayramı 1. günü

        24 Mayıs 2020 pazar günü

        2. günü

        25 Mayıs 2020 pazartesi günü

        REKLAM

        3. günü ise

        26 Mayıs 2020 salı günü

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ