Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Son dakika haberler: 2021 yılında olan spor olayları! Sporda 2021 böyle geçti! - Futbol Haberleri
        1

        TOKYO 2020'DE TARİHİ MADALYALAR GELDİ

        Mete Gazoz, Tokyo 2020'nin 8. gününde klasik yay bireysel kategorisinin finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yendi ve altıb madalya aldı! Olimpiyat şampiyonu olan Mete Gazoz, bu başarısıyla okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını da getirdi.

        2

        Busenaz Sürmeneli 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kilod altın madalya kazandı. Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara "Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum." dedi.

        3

        Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, Tokyo 2020'de paralel barda bronz madalya kazanarak Türkiye'ye cimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

        4

        Milli güreşçi Yasemin Adar da aldığı bronz madalyayla Türkiye'ye kadınlarda güreşte ilk madalyayı getiren sporcu olarak tarihe geçti.

        5

        Türkiye, 13 madalyayla tarihinin en çok madalya kazandığı olimpiyatını yaşadı. Genel sıralamada ABD, birinci oldu. İkişer altın ve gümüş ile 9 bronz olmak üzere 13 madalya alan Türkiye oyunları 35. sırada tamamladı.

        6

        PARALİMPİK'TE MADALYA REKORU

        Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 madalyayla tarihinin en başarılı organizasyonunu geçirdi. Tokyo 2020'de 13 branşta 87 sporcuyla yer alan Türkiye, 2 altın, 4 gümüş, 9 bronz madalya kazandı.

        7

        Kadınlar golbolde Rio 2016'da altın madalya elde eden Türkiye, Tokyo'da da finalde ABD'yi yenerek şampiyonluğa ulaştı. Masa tenisinde mücadele eden Abdullah Öztürk, Türkiye'ye altın madalya getiren bir diğer isim oldu.

        8

        2020 Tokyo Paralimpik Oyunları yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde Sevilay Öztürk, bronz madalya alarak Türkiye'ye bu branşta tarihinin ilk madalyasını kazandırdı.

        9

        ŞAHİKA ERCÜMEN'DEN DÜNYA REKORU

        Milli dalışçı Şahika Ercümen, Antalya'nın Kaş ilçesinde paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 100 metreye dalarak dünya rekoru kırdı.

        10

        YILIN FUTBOLCU BURAK YILMAZ

        Ligue 1 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlayan Lille'de forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz, takımda sezonun futbolcusu seçildi.

        11

        MESUT ÖZİL FENERBAHÇE'DE

        Fenerbahçe, yılın ilk ayında Mesut Özil'in transferi konusunda İngiltere'nin Arsenal Kulübü ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

        12

        TOPRAK RAZGATLIOĞLU TARİHE GEÇTİ

        Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu. Endonezya'da sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

        13

        AYŞE BEGÜM ONBAŞI DÜNYA ŞAMPİYONU

        Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen organizasyonun bireysel kadınlar finalinde 21.850 puanla altın madalya elde ederek dünya şampiyonu oldu.

        14

        VAKIFBANK 4. KEZ ŞAMPİYON

        Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde İtalya ekibi Imoco Volley'i 3-2 yenen VakıfBank, dördüncü kez kupayı müzesine götürdü. Ankara'da düzenlenen organizasyonda Fenerbahçe Opet ise Brezilya ekibi Minas'ı 3-0 yenerek üçüncü oldu.

        15

        F1'DE YENİ KRAL MAX

        Formula 1'de Red Bull-Honda takımından Max Verstappen şampiyon oldu. Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'u geride bırakan 24 yaşındaki Verstappen, kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

        16

        ÜST ÜSTE İKİNCİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

        Ampute Futbol Milli Takımı, Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyon oldu. İstanbul'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda kupanın sahibi olan milliler, 2021'de de zirveye yerleşerek bu mutluluğu üst üste ikince kez yaşadı.

        17

        ALTIN ADAM MESSİ

        Lionel Messi altyapısından yetiştiği Barcelona'ya gözyaşları içinde veda etti. Arjantinli yıldız kısa süre sonra Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" (Ballon d'Or) ödülünün sahibi de Messi oldu. Arjantinli yıldız bu ödülü 7. kez kazandı.

        18

        ŞAHANE KADINLAR

        Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Milli Takım tarihimizde ilk defa çeyrek finale yükseldi ve Olimpiyat Oyunları’nı 5. sırada tamamladı. Bu Türk voleybolunun en büyük başarısıdır. Filenin Sultanları, 2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın üçüncülük maçında ise rakibi Hollanda’yı 3-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

        19

        BEŞİKTAŞ ÇİFTE KUPA KALDIRDI

        Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 42. ve son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda 2-1 mağlup eden Beşiktaş, averajla Galatasaray'ın önünde şampiyonluğa ulaştı. Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bu sevinci yaşadı. Sergen Yalçın ile Beşiktaş yıl sonuna doğru yollarını ayırdı. Siyah-beyazlılar, Yalçın yönetiminde bir de Türkiye Kupası kazandı.

        20

        MİLLİ TAKIM'DA YENİ DÖNEM

        A Milli Futbol Takımı rekorlar kırarak gittiği EURO 2020'de grubunu aldığı üç yenilgiyle son sırada tamamladı. İtalya, Galler ve İsviçre'ye yenilen Milli Takım'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), alınan kötü sonuçların ardından Şenol Güneş ile yollarını ayırdı. 2022 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda'ya 6-1 kaybeden milli takımda Şenol Güneş dönemi sona erdi.

        21

        TFF, A Milli Takım teknik direktörlüğü görevi için Stefan Kuntz ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Milli takım, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde G Grubu'nu ikinci bitirerek play-off bileti aldı. Ay-yıldızlı ekip kura çekiminde Portekiz'le eşleşti. Milliler, Portekiz'i geçerse Dünya Kupası'na katılmak için İtalya-Kuzey Makedonya galibiyle karşılaşacak. Maçlar 2022 Mart ayında oynanacak.

        22

        CÜNEYT ÇAKIR YÜZYILIN EN İYİ İKİNCİ HAKEMİ

        Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2001-2020 yıllarını kapsayan dönemin en iyi hakemler listesini açıkladı. FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, 21. yüzyılın en iyi ikinci hakemi seçildi.

        23

        RIZA KAYAALP AVRUPA ŞAMPİYONU

        Grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 3-1 yenen Rıza Kayaalp, kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu unvanının sahibi olan Rıza Kayaalp, kendisine ait rekoru geliştirdi.

        24

        25 YIL SONRA AVRUPA KUPASI

        THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Barcelona'yı 86-81 mağlup eden Anadolu Efes, şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu elde etti. ING Basketbol Süper Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Fenerbahçe Beko'yu 93-66 yenen Anadolu Efes, seriyi 3-0 kazanarak 2020-2021 sezonunun şampiyonu oldu.

        25

        ERIKSEN KORKUTTU

        EURO 2020 B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçı, Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen'in aniden yere yığılması sonucunda bir süre yarıda kaldı Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen'in sağlık durumu uzun süre gündem oldu.

        26

        MARCAO'DAN TAKIM ARKADAŞINA FİZİKSEL SALDIRI

        Galatasaray'ın Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk haftasında Giresunspor ile oynadığı maça, Brezilyalı futbolcu Marcos do Nascimento Teixeira'nın (Marcao) saha içinde takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na yönelik şiddet uyguladı. - Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaraylı futbolcu Marcao'ya 8 maç men cezası verdi.

        27

        ÖZEL SPORCULAR AVRUPA ŞAMPİYONU

        VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, 32 puanla Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye şampiyonayı 6 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 13 madalya ile tamamladı.

        28

        FERHAT ARICAN AVRUPA ŞAMPİYONU

        İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel bar aleti finallerini birinci sırada tamamlayarak, Avrupa şampiyonu oldu. Adem Asil ise barfiks aleti finallerini üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı.

        29

        NAMAĞLUP ŞAMPİYON EFELER

        A Milli Erkek Voleybol Takımı, Belçika'da düzenlenen 2021 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna'yı 3-1 mağlup ederek yenilgisiz şampiyon oldu. Filenin Efeleri, ligde oynadığı 8 maçı da kazanırken üst üste ikinci kez yenilgisiz şampiyonluğa ulaştı.

        30

        1988 SEUL REKORU TARİHE KARIŞTI

        2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın sekizinci gününde atletizmde kadınlar 100 metre finalindeki 10.61'lik derecesiyle Jamaikalı Elaine Thompson, 1988 Seul Olimpiyatları'ndan bu yana kırılamayan olimpiyat rekorunun da sahibi oldu.

        31

        YENİLGİSİZ ŞAMPİYON İTALYA

        2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan final maçında İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya, kupanın sahibi oldu.

        32

        YENİLGİSİZ ŞAMPİYON İTALYA

        2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan final maçında İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya, kupanın sahibi oldu.

        33

        3 SAYI REKORU ARTIK CURY'DE

        Stephen Curry, normal sezon kariyerinde 2973 üç sayılık basket atan Ray Allen'a ait Amerikan Basketbol Ligi (NBA) rekorunu kırdı. LeBron James NBA'de "35 bin kulübü"ne girdi. Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James, 109-98 kaybettikleri Brooklyn Nets maçında, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) tarihinde 35 bin sayı barajını geçen 3. oyuncu oldu.

        34

        EMRE DEMİR BARCELONA'DA

        Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı, 17 yaşındaki futbolcuları Emre Demir'in Barcelona'ya transfer olduğunu açıkladı. Barcelona’nın Türkçe Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Emre Demir ile 2027'ye kadar anlaşmaya varıldığı, genç oyuncunun serbest kalma bedelinin 400 milyon avro olarak belirlendiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ