Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik 2022 yaz kış-lastiği ne zaman takılır? Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kış Lastiği hangi araçlarda zorunludur?
        1

        Yaz lastiği uygulaması aramaları vatandaşlar tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Belirli tarihlerde zorunlu tutulan kış lastiklerinin bahar aylarının gelişiyle değiştirilmesi bekleniyor. Peki, yazlık ve kışlık lastik ne zaman takılır? İşte, kış lastiği ve yaz lastiği uygulaması ile ilgili detaylar...

        2

        YAZ LASTİĞİ NE ZAMANA TAKILIR?

        Ticari araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihinde sona eriyor. Her yıl 1 Aralık'tan itibaren başlayan kış lastiği zorunlu uygulaması 1 nisan itibariyle sona ermektedir.

        KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILACAK?

        Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği uygulaması yarın başlıyor. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

        3

        KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU MU?

        Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri (araçlarda şafta bağlı olup çekiş gücü sağlayan dingil) üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gereklidir.

        YAZ LASTİĞİ VE KIŞ LASTİĞİ NE İŞE YARAR?

        Yaz lastiği, ıslak ve kuru zeminlerde daha kısa mesafede durabilmeyi sağlamaktadır. Kış lastikleri ise karlı, buzlu ve yağmurlu kaygan zeminlerde daha iyi fren mesafesi sağlar. Bu nedenle kaygan zeminde kış lastiğinin olması gerekirken, sürüş kalitesinin artması amacıyla bahar aylarında yaz lastiği tercih edilmeye başlanır.

        Haberi Hazırlayan: Stajyer Sevil Dogan
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ