Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika: Honaz, Yusufeli, Keskin ve Kocatepe'de seçim sonuçları belli oldu

        Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 7 seçim bölgesinden Denizli'nin Honaz, Artvin'in Yusufeli ve Kırıkkale'nin Keskin ilçeleri ile Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesindeki yenileme seçimlerinde oysayım işlemleri tamamlandı.Kesin olmayan sonuçlara göre Adıyaman Besni'de seçimi DSP, Kırıkale Keskin ve Artvin Yusufeli'de AK Parti, Denizli Honaz'da ise CHP seçimi kazandı.

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Dede Yıldırım 2 bin 426 oy alarak, 2 bin 165 oy alan Millet İttifakı adayı İYİ Partili Necati Alsancak'ın önünde seçimi kazandı. MHP adayı ise 679 oy aldı.

        31 Mart'ta yapılan seçimde İYİ Parti Adayı Necati Alsancak 1806, AK Parti Adayı Dede Yıldırım 1800 oy almıştı. AK Parti’nin 9 kısıtlı seçmenin oy kullandığı iddiasıyla yaptığı itiraz Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiş, seçimlerin tekrarlanması kararlaştırılmıştı.

        YILDIRIM: KESKİN'DE DOĞDUM CENAZEMİN SELASI DA BURADA OKUNACAK

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın tuttuğu mikrofona konuşan Keskin'de seçimi kazanan Dede Yıldırım, şöyle konuştu: "Normal olması gerekeni buydu. Keskin'e ciddi şekilde hizmet ettik. O günkü atmosfer içerisinde birtakım siyasi hesaplar içinde ummadığım oy aldım. Hak etmediğim bir oy oldu. Keskin'in ciddi sorunlarını kısmen de ortadan kaldırdığını düşünüyordum. YSK 2 Haziran'da yenilenmesi kararı verdi. Ulaşamadığımız insanlara ulaşarak, daha çok insanla temas kurarak doğru bir netice aldığımızı düşünüyorum. Şimdi kapattılar dükkanları gittiler. 5 sene sonra yine gelecekler 'Keskinliyiz' diyecekler. Beyler 5 seneden 5 seneye geliyorlar. Biz burada doğduk, burada selamız verilecek. Biz burada başarılı olduk sayın Binali Yıldırım'ın da İstanbul'da başarılı olmasını ümit ediyorum. Hiç maaş eksiğim olmadı. Hiçbir esnafı taciz edecek 1 kuruş ceza yazmadım. Şu gördüğünüz asfaltlar, şu meydan yoktu. Hiçbir vatandaşımızı kapımdan çevirmedim. Herkese yardımcı olmaya çalıştım. Biraz da kendimize çok güvendiğimizden dolayı eksikliğimiz olmuş. Beni en çok üzenlerden bir tanesi de yakınlarım oy vermemesi. Ben onları seçim büromda karşıladım. Bize verilen iki söz önemli. Bir tanesi doğalgaz gelmesi, ikincisi içme suyu projesi. Vatandaşın bu anlamda bize kızgınlığı oldu. Halbuki ben suçlu değildim. Sayın Enerji Bakanımız doğalgaz sözünü verdi. Çevre ve Şehircilik bakanımız içme suyu müjdesini verdi. Su işini de inşallah devletimize de çözdürebilirsek hizmetimize devam edeceğiz."

        YUSUFELİ'NDE SEÇİM SONUÇLARI

        Artvin'in Yusufeli ilçesinde yenilenen seçimi resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili'li Eyüp Aytekin kazandı.

        Yusufeli'de CHP’den Barış Demirci, AK Parti'den Eyüp Aytekin’in aday olduğu seçimlerin sonucunda ilk sayımlarda CHP 2 oy farkla kazanmıştı. Ancak bir sandığa yapılan itiraz ile AKP bu kez 3 oyla kazandı. Fakat bu sandıkta 4 adet oy pusulası tespit edilemedi. Bu kez CHP’nin itirazı üzerine yeniden sayım yapıldı ve AKP bir oy farkla kazandı. Ancak 5 oy pusulası tespit edilemedi. Kısıtlı seçmen itirazlarının üzerine YSK, Yusufeli seçimlerini yenileme kararı aldı.

        HONAZ'DA SEÇİM SONUÇLARI

        Denizli'nin Honaz ilçesinde resmi olmayan sonuçlarına göre seçimi CHP Adayı Yüksel Kepenek kazandı. Honaz'da CHP adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, AK Parti adayı Turgut Devecioğlu 9 bin 381 oy almıştı. İki partinin seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarının sonucunda arada fark 1’e indi. Ardından AK Parti, 5 kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptali için YSK’ye başvurdu. YSK, seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

        KESMETEPE BELDESİNDE MHP'Lİ ADAY YARIŞTAN ÇEKİLDİ

        YSK kararı ile yenilenen Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesindeki seçimde oy kullanma işlemi devam ederken MHP adayı Mehmet Korkmaz, adaylıktan çekildiğini açıkladı.Kesmetepe beldesinde belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre Demokratik Sol Partinin (DSP) adayı Ali Yılmaz kazandı.

        Beldede okullarda kurulan sandıklarda saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Bin 211 seçmenin olduğu beldede, bin 115 kişi oyunu kullandı. Seçimde, AKP 65, CHP 325, Demokrat Parti (DP) 320, MHP 3 ve DSP ise 370 oy aldı. Seçimde, 32 oy ise geçersiz sayıldı. Oy verme işleminin ardından seçimi kesin olmayan sonuçlara göre DSP'nin adayı Ali Yılmaz kazandı.

        Kesmetepe’de CHP ile Demokrat Partinin adaylarının oyu eşit çıktı. CHP’nin Adayı Hasan Koca ile Demokrat Partinin Adayı Yusuf Parlaker’in 281 oy aldığı seçimler, CHP’nin itirazı sonucunda 1 mükerrer oy tespit edilmesiyle iptal edilmişti.

        DİĞER YENİLENECEK SEÇİMLER

        YSK tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edildiği İstanbul'da 23 Haziran'da, Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde 21 Temmuz'da, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde ise 4 Ağustos'ta yeniden seçim yapılacak.

        SEÇİMLERDEN NOTLAR...

        OY VERME İŞLEMİ SAAT 17.00'DE SONA ERDİ

        Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 7 seçim bölgesinden Denizli'nin Honaz, Artvin'in Yusufeli ve Kırıkkale'nin Keskin ilçeleriyle Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesindeki yenileme seçimlerinde oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Üç ilçe ve bir beldede oy verme işlemi saat 17.00'da sona erdi

        34 BİN 630 SEÇMEN OY KULLANDI

        YSK'nin 31 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimlerini iptal ederek yenileme seçimlerinin 2 Haziran'da yapılmasına karar verdiği ilçelerden cezaevi sandıkları hariç Honaz'da 21 bin 810 seçmen 76 sandıkta, Yusufeli'de 5 bin 219 seçmen 20 sandıkta, Keskin'de 6 bin 396 seçmen 24 sandıkta, Besni'ye bağlı Kesmetepe beldesinde ise bin 205 seçmen 7 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00'de son buldu.

        REKLAM

        Yüksek Seçim Kurulunun 27 Mart'ta aldığı Mahalli İdareler Ara Seçimleri'nin 2 Haziran'da yapılması kararı gereği yeni kurulan köylerle mahalle iken köy statüsüne dönüşen yerleşim birimlerinde ve herhangi bir nedenle organları boşalan köy ve mahallelerde veya 31 Mart 2019 tarihinde seçimi yapılamamış beldeler ile köy ve mahallelerde de sandık kuruldu.

        KESKİN'DE İKİ SANDIKTA ARBEDE YAŞANDI

        Yeniden seçime gidilen ilçelerden Keskin'de seçmenler 24 sandıkta oylarını kullanıyor. Halk Eğitim Merkezi Salonundaki 1021 No'lu sandıkta okuma yazma bilmeyen yaşlı bir kadının yanındaki refakatçiye sandık başkanı tarafından izin verilmeyince sandık görevlileri, müşahitler ve seçmen arasında arbede yaşandı. Olaya hemen müdahale eden polis ve bekçiler seçim görevlileri dışındaki kişileri dışarı çıkarttı. Halk eğitim Merkezine çok sayıda polis takviye edildi.

        REKLAM

        Keskin'deki oy verme işlemi sırasında bir arbedede de sandık başkanı ve müşahit arasında yaşandı. Atatürk İlk ve Ortaokulu'nda 1009 nolu sandıkta bir vatandaşın oy kullandığı sırada sandık başkanı Zeki Özçelik ile müşahit Bekir Vural arasında arbede yaşandı. AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve İYİ Parti'nin Keskin Belediye Başkan Adayı Necati Alsancak, ikiliyi sakinleştirdi, polis ekipleri sınıfta tedbir aldı.Sandık görevlisi ve müşahit olmayan kişiler sınıftan çıkarıldıktan sonra oy verme işlemi devam etti.

        SOYLU: SEÇİMLER SAKİN BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTE

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler'de muhtarlarla bir arayageldi. Sözlerine Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek başlayan Soylu, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra YSK kararıyla tekrarlanan seçimlere değinerek, "Herhangi bir olay söz konusu değil. Seçimler sakin bir şekilde devam etmekte. İnşallah aynı sakinlikle de devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bütün güvenlik tedbirlerini aldık" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ