Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar 3 kişiye Cemcir piyangosu çıktı

        Murat Cemcir, geldiği yeri unutmadı. Cem Yılmaz, 7 yıl önce paraları olmadığı için ilk filmleri olan 'Çalgı Çengi'yi gösterime çıkarmaları için Murat Cemcir ile Ahmet Kural'a maddi destek vermişti. Mehmet Çalışkan'ın özel haberine göre Cemcir, Yılmaz'dan gördükleri o desteğin benzerini şimdi 3 genç meslektaşına verecek.

        Murat Cemcir, Ahmet Kural ve filmlerinin senaryolarını yazıp yönetmenliğini yapan Selçuk Aydemir, 2011'de 'Çalgı Çengi'yi aralarında topladıkları 30 bin TL gibi oldukça düşük bir bütçeyle çekmişlerdi. Cemcir, Kural ve Aydemir, paraları bitince çekim sonrası işlemler (Post Prodüksiyon) için gerekli olan masrafları karşılayamadıklarından dolayı filmlerini gösterime çıkaramamışlardı.

        REKLAM

        Öner Işık, 'Çalgı Çengi'in gösterime çıkamamasını duyarak önce filmi izledi. Ardından da kuzeni Cem Yılmaz'a tavsiye etti. Yılmaz, 'Çalgı Çengi'yi beğenince post prodüksiyon masraflarını karşılayarak filmin gösterime çıkmasını sağladı. Sinema salonlarında 59 bin 736 kişi tarafından izlenen film, sosyal medyada fenomen haline gelerek Murat Cemcir ile Ahmet Kural'a sinema sektörünün kapılarını açtı.

        Murat Cemcir ile Ahmet Kural'ın başrolünde yer aldığı, Selçuk Aydemir'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Çalgı Çengi', 'Düğün Dernek' serisiyle 'Ailecek Şaşkınız', 7 yıl içinde sinema sektörüne 19 milyon 946 bin 44 kişilik gişe ve 216 milyon 90 bin 536 TL hasılat katkısında bulundu.

        İki yıl önce kurduğu TR 40 33 Productions ile ilk filmlerinin devamı niteliğindeki 'Çalgı Çengi İkimiz' ile yapımcılığa da başlayan ünlü oyuncu, 'Ailecek Şaşkınız'ın yapımcılığını da üstlendi. Murat Cemcir ile birlikte çalıştığı Necati Kocabay, Antalya Film Festivali'nde deyim yerindeyse genç yetenek avına çıkarak birçok genç sinemacıyla görüşüp onların senaryolarını okudular. Ardından da senaryolarının beğendikleri 3 genç sinemacının yapımcılığını üstlenmeye karar verdi. Cemcir ile Kocabay, şirketlerinin gündemine aldıkları 3 senaryoyu film haline getirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ