Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Perasma öncülüğü ile 29 Haziran’da “Folding The Sea Into Dresses That Dissolve Like Salt” (Tuz Gibi Çözülen Elbiselere Katlamak Denizi) başlığı ile tüm sanat severlere kapılarını açan sergi, 24 Ağustos 2025 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor. Bu yıl üçüncü kez gerçekleşen Leros sergi serisinde, ABD, Afrika, Asya ve Avrupa’dan 27 sanatçının eserleri, Kandioglou Konağı ve Lakki İlkokulu’nda yer alıyor. Üçüncü yılına giren Leros Projesi, yine adanın ritmine, geçişlerine ve birlikteliklerine kulak veriyor.

Margaharta Chiarva
Margaharta Chiarva

Leros Kandioglou Konağı’nda düzenlenen açılış töreni, Türk ve Yunan cemiyet hayatından ünlü isimler, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Yunanistan Başbakanı’nın eşi Mareva Grabowski-Mitsotakis, Leros Belediye Başkanı Timothy Kottakis, Dimand CEO’su Dimitrios Andriopoulos gibi isimlerin yanı sıra her iki ülkenin tanınmış iş insanları, sergiye katkı sağlayan tüm marka yönetici ve temsilcileri, dünya çapında sanatçılar, oyuncular ve sanatseverler katılım sağladı.

Gülsün Karamustafa
Gülsün Karamustafa

İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, böylesine anlamlı bir sanat etkinliğinde yer almaktan duydukları mutluluğu şu şekilde dile getirdi: "Sanat; dili, milliyeti ve sınırları olmayan evrensel bir ruhtur. İnsanları kelimelerden çok duygularla bir araya getiren zamansız bir gücün simgesidir. İDO olarak, Perasma İstanbul’un Leros’ta düzenlediği uluslararası boyuttaki bu sergiye deniz ulaşımı sponsoru ve resmi destekçi olarak katkıda bulunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Sergi yalnızca bir sanat organizasyonu değil; aynı zamanda iki kıyı arasında dostluk bağlarını pekiştiren somut bir örnektir."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ