Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 400 bin TL değerindeki İngiliz yarış atı yavrusuyla birlikte çalındı

        Adana'da dün gece sahibinin kaybolduğunda piyasa değerinin 400 bin lira dediği eski yarış atı ve yavrusu bulundu. Atın sahibi Mehmet Katar, atı ve yavrusunu bulduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu atlar çok değerli. Şuan piyasa değeri 700-800 bin lira" dedi.

        Edinilen bilgiye göre, olay Sarıçam ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde 4547 Sokakta meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Katar'ın 7 yıl önce Serdar Adalı'dan aldığı İngiliz yarış atı ve yavrusunun ahırda olmadığını görünce çalındığını düşünerek polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler inceleme yaptıktan sonra evden ayrıldı. Katar ise atın değerinin 400 bin lira olduğunu ve yavrusu ile birlikte çalındığını söyledi. Katar, Tell Me Mama isimli yarış atının sakatlandıktan sonra yarışlardan çıkarıldığını ve onu damızlık olarak kullandığını şuanda da hamile olduğunu belirtti. Sabaha kadar aranan at ve yavrusu sabah saatlerinde evlerine 1 kilometre uzaklıkta boş arazide bulundu. Katar, atı ve yavrusunu bulduğu için çok mutlu olduğunu, bunların cins bir at olduğunu belirterek, "Bu atlar çok değerli. Şuan piyasa değeri 700-800 bin lira" dedi.

        Katar, atların ahırın kapısının olmadığını ancak kesinlikle çalındığını onların kendileri olmadan hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi. Hırsızlık ekipleri ise yaptıkları incelemede atların çalındığını dair herhangi bir iz bulunmadığını, ahırın kapısı olmadığı için atların kendi başlarını çıkıp gittiğini tespit etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ