Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ABD'ye silah yanıtı: Başımızın çaresine bakmak durumundayız

        Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Erdoğan ABD'nin YPG'ye silah desteğini eleştirdi.

        Erdoğan "Amerika'nın kendine has bir yönetim anlayışı var. Amerika'da başkanlık dışındaki orada yapılanma, o da farklı bir şey. Pentagon'a bakıyorsunuz farklı, bunların hepsinin bir çalışma metodları var" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Erdoğan ABD'nin YPG'yi desteklediğine dikkat çekerek ''5000 TIR silah mühimmat 2000 kargo mühimmat getirmelerini doğru bulmadım. Orada 20 üsleri var. Bunları kim için veya kime karşı kuruyorsun, bu sınırlarda Türkiye var, Türkiye'nin buradaki illerine karşı YPG'yi destekliyorsunuz, biz sizden paramızla silah alamıyoruz onlara silah veriyorsunuz. Biz şu anda yine başımızın çaresine bakmak durumundayız. ABD ile olan NATO'daki stratejik ortaklığımızın kabul görmesi lazım'' değerlendirmesini yaptı.

        Erdoğan ''Savunma sanayisine girmeyecek miydik Sayın İnce? Hala biz bir yerlerden tanklar İHA'lar gelsin SİHA'lar gelsin bunu mu söyleyecektik. Bugün onları bekliyor olsaydık Afrin Operasyonun'da yarı yolda kalabilirdik. Biz Amerika'ya İsrail'e muhtaç olmaktan kurtulduk. İsrail'den aldıklarımız arıza yapınca tamiri mümkün olmuyordu.Savunma sanayisini hafife alan hiç bir ülke iflah olmaz" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ