Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye sert Pensilvanya yanıtı: İspat etmezse namerttir

        Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Erdoğan, Fetullah Gülen'in iade talebine dair, İnce'nin gönderdikleri evraklarla ilgili iddiasına sert sözlerle yanıt verdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Parti kurmak için Pensilvanya'dan izin almaya gidecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Muharrem İnce bunu ispat etmezse namerttir'' dedi.

        "Tayyip Erdoğan bir şeyi bir kere söyler, altında da ezilip büzülmez" diyen Erdoğan, Muharrem İnce'nin konuşmalarının ekrana getirilmesini istedi.

        "İSPAT ETMEZSE MUHARREM İNCE NAMERTTİR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince’nin iddialarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

        “Ben Pensilvanya'dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Ben niçin Pensilvanya'dan izin alacağım ki? Eğer bunu ispat etmezse Muharrem İnce namerttir. Ben bu tür şeylerde konuştum mu ağır konuşurum. Ben madem ki Pensilvanya'ya gittim, kimle gittim? Bunu ispat etmesi lazım. Böyle hayal meyal şeyler istemem. Çıkıp bunu açıklayacak. Açıklamazsa namerttir. Veyahut da çekilip gitsin. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Tayyip Erdoğan bir şeyi bir kere söyler. Altında da ezilip büzülmez. Öyle kalkıp sahnede el vurup savurmak, bunlar kabadayılık işi değildir. Onun da dersini almak istiyorsa, onun da yeri bellidir. Bizim yanımızda biraz eğitim alması lazım."

        Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

        "AÇIKLA TÜRKİYE'Yİ KARALAMA"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce'nin, FETÖ elebaşının ABD'den usulüne uygun istenmediği iddiasına ilişkin olarak, "Hadi açıkla, kim söyledi, hangi Amerikalı yetkili söyledi? Amerika'nın Adalet Bakanı mı söyledi? Oradan herhangi bir güvenlik yetkilisi mi söyledi? Kim söyledi? Eğer sen Amerika'daki CHP'nin oradaki ofis başındaki adamı söylediyse, bununla söylüyorsan bunu, hepten iflas ettin. Açıkla. İstihbarata mı açıklayacaksın, Adalet Bakanlığı'na mı açıklayacaksan, açıkla, Türkiye'yi karalama. Biz Adalet Bakanlığı olarak, 85 koliyi Sayın Obama döneminde bunlara gönderdik" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "MUHARREM İNCE GEL' KİM BU?"

        İnce'nin, iddialarına karşılık Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan Erdoğan "Bu kişi genel başkanını şu hali ile ne yapıyor, yerin dibine sokuyor mu, sokuyor. Şimdi cumhurbaşkanı adayı oldu mu, oldu. 'Muharrem İnce gel' Kim bu? Cumhurbaşkanı adayın ya. Sanki yoldan geçen birini çağırıyor. İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun şahsındaki değeri bu" dedi.

        İNCE'NİN EĞİTİM VAATLERİNE DAİR

        İnce'nin vaatlerinin sorulması üzerineErdoğan "Eğitim ücretsiz olacak dedi. Eğitim ücretli mi? Kalktı. Kitaplarını masalarının üzerine koyuyor muyuz, ücretsiz olarak alıyorlar mı alıyorlar, burs veriyor muyuz veriyoruz. Neler olmuş eğitim sisteminde bunu bilmiyor. AK Parti neler yapmış, ne kadar burs veriyor araştır" şeklinde konuştu.

        Erdoğan "Şunları bir incele. Kalkmış 'bedava olacak' diyorsun şu an zaten bedava. 'Bu kadar öğretmen alacağız'. Bir araştır AK Parti iktidarında kaç tane öğretmen alınmış.25 veya 30 bin öğretmen alımı söz konusu. İhtiyaç oluştukça bu öğretmeni alacaksın" dedi.

        REKLAM

        Erdoğan "Şu anda neredeyse üniversiteye giremeyen öğrenci kalmıyor. 75 üniversite son açılanlar ile 200'ün üzerinde üniversite var" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ