Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EğitimBirSen Adana Şubesi tarafından düzenlenen sinema etkinliğinde, Filistin’de yaşanan insanlık dramını anlatan ‘Hind Rajab’ın Sesi’ filmi izlendi. Filistin için vicdani farkındalık oluşturulması amaçlanan etkinlikte Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, "Bu etkinlikle amacımız zulmü görmezden gelmeyen ortak bir vicdanı diri tutmaktır" dedi.
        EğitimBirSen Adana Şubesi, üyeleri ve ailelerine yönelik düzenlediği sinema etkinliğinde "Hind Rajab’ın Sesi" filmini iki ayrı salonda gösterime sundu. Organizasyona yüzlerce sendika üyesi ile yakınları katıldı. Gösterimin ardından etkinlik katılımcıları filmde yer alan insanlık dramı karşısında gözyaşlarına boğuldu.
        Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan EğitimBirSen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, filmin İsrail işgal güçlerinin uygulamalarını çarpıcı ve sarsıcı biçimde gözler önüne serdiğini vurgulayarak, "Film bir kez daha bizlere gösterdi ki; İsrail terör rejimi küçücük bir kızı, suçsuz bir aileyi, hatta sağlık görevlilerini bile canice katledebiliyor. Bu insanlık dışı vahşete beyaz perde de şahitlik ettik ancak bunların hala yaşanıyor olması hepimizi derinden yaralamaya devam ediyor" dedi.
        Gösterime aileleriyle katılan üyelerine teşekkür eden ve etkinliğin yalnızca bir kültürsanat faaliyeti olmaktan öte, vicdani bir duruş sergileme imkanı sunduğunu belirten Sarıgeçili, "Bu etkinlikle amacımız zulmü görmezden gelmeyen ortak bir vicdanı diri tutmaktır. Zulümle abad olunmaz. İnanıyoruz ki bu zulüm kısa bir süre sonra sona erecek ve onurla direnen Gazzeli mazlumlar bu savaşı kazanacaktır" ifadelerini kullandı.
        Başkan Sarıgeçili, son bir hafta içinde düzenledikleri masa tenisi turnuvası, kitap okuma etkinlikleri, umre turu ve sinema gösterimleriyle sendikacılık faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin de çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
        Benzer kültür, sanat ve dayanışma odaklı etkinliklerin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini vurgulayan Sarıgeçili açıklamalarını etkinlikte görev alan gönüllülere ve organizasyona destek veren birimlere teşekkür ederek tamamladı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler