Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: Afrin şehitleri böyle uğurlandı
        1

        TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen 2 asker için ilk tören, dün sabah Gaziantep’te düzenlendi.

        2

        Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınan Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu (28) ve Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın (25) naaşları, askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanı’na götürüldü. Törenin ardından, şehitlerin cenazeleri Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla memleketleri Elazığ ve Isparta’ya uğurlandı.

        3

        ‘DÖNDÜĞÜNDE NİŞAN YÜZÜĞÜ TAKACAKTI’

        Tanka yapılan saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu, memleketi Elazığ’da defnedildi. Mevlana Camii’nde yapılan cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Murat Metin ve annesi Fevziye Gürsu gözyaşlarına hâkim olamazken, sözlüsü Duygu da güçlükle ayakta durdu. Gürsu’nun naaşı, 8. Kolordu Komutanlığı Şehitliği’nde toprağa verildi. Arkadaşı Tevfik Erol, “Afrin’e gideceği için gururluydu. Şehit olan arkadaşları için çok üzülmüştü. Evlilik hazırlığı içindeydi. Döndüğünde nişan yüzüğü takılacaktı fakat şehit oldu” dedi.

        4

        Afrin’de Türk tankına düzenlenen saldırıda şehit olan Fevzi Gürsu, Elazığ’da binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

        5

        AFRİN’E GİTMEK İÇİN DÜĞÜNÜNÜ ERTELEMİŞ

        Şehit Sözleşmeli Er Nurullah Seçen’in 1 yıldır nişanlı olduğu ve nisanda yapmayı planladığı düğününü, “Ne olacağı belli olmaz. Geride genç yaşta dul kalmış bir eş bırakmak istemem. Allah’ın izniyle önce Afrin’i alalım, gelir sonra gelinimizi alırız” diyerek ertelediği öğrenildi. Şehit Seçen’in cenazesinin Konya Ereğli’de defnedileceği bildirildi. Baba Sedat Seçen, inşaatlarda taş kırarak büyüttüğü oğlunun asker ve şehit olmayı çok istediğini söyledi.

        6

        Şehit Seçen'in cenazesi, askeri uçakla getirildiği Konya Havalimanı'nda askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı. Seçen'in cenazesi, bugün memleketi Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

        7

        HAREKÂTA KATILDIĞINI AİLESİNE SÖYLEMEMİŞ

        Şehit Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu’nun İzmir Buca’da yaşayan ailesi cenazeyi teslim almak için Kilis’e gitti. Kardeşi Ayşe Ceren Çubukçu, ağabeyinin Zeytin Dalı Harekâtı’na katıldığını kendilerinden gizlediğini belirterek gözyaşı döktü. Ailenin DNA testinden sonra cenazeyi alacağı, şehidin memleketi Şanlıurfa’da toprağa verileceği öğrenildi.

        8

        ACILI BABA ‘AĞLAMAYIN’ DEDİ

        1 Şubat’ta Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan ve önceki gün şehit olan Piyadeli Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz’ün cenazesi ise Adana’daki baba evinde helallik alındıktan sonra memleketi Niğde’de defnedildi. Acılı baba Aziz Akagündüz, oğlunun tabutu başında ağlayanları “Ağlamayın” diye uyardı.

        9

        ‘5 DAKİKA SONRA ARAYACAĞIM’ DEDİ

        Şehit Tankçı Uzman Onbaşı Fırat Karaca’nın (28) akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca’ya sağlık personeli eşliğinde acı haber verildi. Baba Alican Karaca, oğlu ile şehit düşmeden birkaç saat önce telefonla konuştuğunu belirterek, “5 dakika sonra arayacağını söyledi ama bir daha aramadı” dedi.

        10

        Şehit Karaca'nın cenazesi, askeri uçakla memleketi Muş'a getirildi. Şehidin cenazesinin uçaktan indirildiği sırada, akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca fenalık geçirdi. Karaca'nın cenaze namazı öğle ezanından sonra kılınacak.

        11

        CENAZE NAMAZINI DEDESİ KILDIRDI

        Afrin’deki çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25), memleketi Isparta’da 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin cenaze namazını ismini aldığı dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Dede Yılmaz, daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri isimli şiirinden bir bölüm okudu. Acılı baba Süleyman Hilmi ve anne Emine Yılmaz, oğullarının tabutuna sarıldı. Tabutun üzerine mavi komando beresi konuldu. Şehit Ali Yılmaz’ın adı, baba evinin önünde bulunan caddeye verildi.

        12

        GERİDE 4 YAŞINDAKİ OĞLUNU BIRAKTI

        Şehit Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın (29) acı haberi, Giresun’daki baba evinin yanı sıra Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde yaşayan eşinin evine de ateş düşürdü. 6 yıllık uzman çavuş olan Aktağ’ın acı haberini alan eşi Nuray Aktağ, sinir krizi geçirdi.

        13

        4 yaşında Muhammed Enes isminde bir oğlu bulunan şehidin Giresun’un Şebinkarahisar İlçesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

        14

        DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

        Şehit Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün, 1.5 yıldır nişanlı olduğu ve yaz başında düğün yapmayı planladığı belirtildi. Acılı baba Mustafa Aygül, başsağlığı için telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Vatan sağ olsun”’ dedi. Şehidin cenazesinin Çorum’da defnedileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ