Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberler: Hulusi Akar'dan Erdoğan-Putin'in İdlib zirvesiyle ilgili flaş açıklama

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu.

        Milli Savunma Bakanı Akar görüşmeye ilişkin, "Başlangıçtan itibaren vardığımız mutabakatlar var. Bunların uygunlanmasında bazı sorunlar var. Bizim amacımız çözümdür, barışçıl yöntemler, siyasi çözümlerdir. Bu husus bir defa daha getirilecektir" ifadelerini kullandı.

        MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 27 Şubat'taki saldırının arkasında Rusya'nın olduğu ve Moskova'dan özür ile tazminat talep edilmesi gerektiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Akar, "Şimdi bunların hepsi teknik konular. Teknik çalışmalar devam ediyor neyin ne olduğunu anlamak bakımından. Bilgiler sayın Cumhurbaşkanına iletiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sonuçları aldıktan sonra gereğini yapacaktır" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ERDOĞAN VE PUTİN YARIN MOSKOVA'DA BİR ARAYA GELECEK

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 5 Mart'ta Moskova'da bir araya gelecek.

        Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türk ve Rus kuvvetlerinin Suriye’de karşı karşıya gelme ihtimalini değerlendirerek, 6 Mart’ta yapılacağı iddia edilen İdlib konulu dörtlü zirvenin gerçekleşmeyeceğini söylemişti.

        Rusya lideri Putin, Rusya'nın kimseyle savaşa girmeyi planlamadığını, ancak diğer ülkeleri Moskova ile ihtilafa girmekten caydırmak istediğini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ