Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Akbank'ın ardından Yapı Kredi de ceza aldı - Para Haberleri

        Yapı Kredi Bankası sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından 187.1 milyon lira idari para cezası aldı.

        YÜZDE 25 PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ

        Banka KAP'a yaptığı açıklamada, idari para cezasını yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödeyeceğini bildirdi. Diğer bir özel banka olan Akbank da, Cumartesi günü benzer gerekçeyle 94.7 milyon lira para cezası aldığını açıklamıştı.

        Bankanın KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

        "Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nün 12 Aralık2019'da tebliğ alınan yazısında 5684 sayılı Sigortacılık Kanununun 32.maddesine ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırılıklar nedeniyle Bankamızaidari para cezası verilmesineve Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinin 24'ncümaddesinin birinci fıkrasına istinaden, sigorta aracılığı faaliyetinin altı ayakadar geçici olarak durdurulabileceği konusunda uyarılmasına karar verildiğibelirtilmiş, daha sonra konuya ilişkin olarak yaptığımız açıklamalarınSigortacılık ve Özel Emeklilik Sektörlerinin Gözetim ve Denetimine İlişkin Usulve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 29'uncu maddesi çerçevesindedeğerlendirilmesi sonucunda 24 Ocak 2020 tarihli yazısı ile Bankamıza toplam187.104.850- TL idari para cezası uygulanmasının uygun görüldüğü tarafımızabildirilmiştir.

        Söz konusuidari para cezası 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun‪17/6. maddesi gereğince yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanılaraködenecektir."

        KÂR BEKLENTİSİNİN YÜZDE 3'Ü

        İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, kesilen cezalarınYapı Kredi Bankası'nın beklenen 2020 kârının yüzde 3'üne, Akbank'ın beklenen 2020 kârının ise yüzde 1'ine karşılık geldiğine işaret edilerek, "Diğer benzeri yapıları olan bankalar için de potansiyel olumsuz olabileceğini düşünüyoruz" denildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ