Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Geçmişte korsanlar saklanıyordu... "Gizli bir cennet gibi"
        1

        Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırlarında yer alan, karadan 7 kilometrelik kıvrımlı yollardan geçilerek ulaşılan ve geçmişte korsanların saklanmak için kullandığı Karamağara Koyu görenlerin beğenisini topluyor.

        2

        AA'nın haberine göre Samandağ ilçesinden tekne turlarıyla da ulaşılan Doğu Akdeniz'in başlangıç noktasındaki koy, denize girmek isteyenlerin yanı sıra olta balıkçıları, dalış tutkunları ve doğaseverlerin de uğrak yeri haline geldi.

        3

        Hatay'ın Altınözü ilçesinden koya gelen Corc Dağlıoğlu, bölgeyi birkaç yıl önce keşfettiklerini ve her yıl düzenli ziyaret ettiklerini söyledi.

        4

        Karamağara'da denizin çok güzel olduğunu belirten Dağlıoğlu, "Karadan ulaşım biraz zor ancak deniz, sahil, doğa çok güzel. Herkesin görmesini tavsiye ederim" dedi.

        5

        "GİZLİ CENNET GİBİ"

        Almanya'dan gelen Bambam Corgi de Karamağara'yı sosyal medyada gördüğünü ve çok etkilendiğini anlattı.

        6

        Her yıl gelmeyi düşündüğünü ifade eden Corgi, "Burası çok çok güzel, gizli bir cennet gibi. Türkiye'nin en güzel yerlerinden, mutlaka görülmesi gereken bir bölge." diye konuştu.

        7

        Yaz tatili için Avrupa'dan memleketi Hatay'a gelen Reken Dağlıoğlu da Karamağara'ya ilk olarak 5 yıl önce geldiğini ve bir daha vazgeçemediğini kaydetti.

        8

        Dağlıoğlu, denizin çok temiz ve akvaryum gibi olduğunu belirterek, herkesin mutlaka görmesi gerektiğini söyledi.

        9

        Ailesiyle Antakya'dan gelen 11 yaşındaki Can Sevinç de Karamağara'ya hemen her gün geldiklerini ve çok beğendiklerini ifade etti.

        13

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ