Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aile boyu dehşette yeni gelişme! Saçından sürükleyerek götürmüşlerdi

        Olay, kent merkezi girişinde meydana geldi. Ankara'dan Mersin yönüne giden yolcu otobüsü bir tesiste mola vermişti.

        Otomobilden inen kişiler otobüse binerek, akrabası olduğunu öne sürdükleri Kadriye S.'yi, direnmesine ve yolcuların engel olmaya çalışmasına rağmen araçtan indirdi. Genç kadını saçlarından tutup, yerde sürükleyen kişiler, zorla otomobile bindirdi.

        İhbar üzerine harekete geçen polisler, aracı kısa süreli kovalamaca sonunda durdurup, Kadriye S.'yi kurtardı, zanlıları gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, genç kadının otobüsten indirilme anları cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

        REKLAM

        SAVCILIK'TAN AÇIKLAMA: ŞİKAYETÇİ OLMADI

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, görüntülere de yansıyan kaçırmaya olayına karışan kişilerin genç kadının kocası, abisi, kardeşi, ablası, eniştesi ve yengesi oldukları tespit edildi. Saçından sürüklenerek otomobile bindirilen Kadriye S. polis tarafından kurtarıldıktan sonra bir sığınma evine yerleştirildi.

        Konuyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması şöyle;

        "Yapılan soruşturmada mağdurun Ankara ilinde bulunan sığınma evinden Mersin ilinde bulunan kadın sığınma evine gönderildiği sırada E-90 karayolu üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde bulunduğu otobüsten ailefertlerince zorlaindirilip kendi araçlarına bindirildiği ve tekrar Ankara iline götürülmek istendiği, ancak yapılan ihbar üzerine kolluk kuvvetlerince derhal olaya müdahale edilerekmağdurun sığınma evine güvenli bir şekilde teslim edildiği, mağdurun olayın hemen akabinde olaya karışan ailefertlerinden şikayetçi olmadığını belirttiği anlaşılmıştır.

        Olaya karışan kişiler hakkında Cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, altı kişi hakkında gözaltı işlemi uygulanmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir"

        "KARIM DEĞİL Mİ?"

        Emniyete götürülen şüphelilerden İ.S., gazetecinin "Neden yaptınız?" sorusuna, "Karım değil mi?" diye yanıt verdi. Diğer ağabey S.Ç. de, ''Benim de kardeşim. Allah'a şükür, başımız dik" dedi.

        AİLESİ, BOŞANMASINA KARŞI ÇIKMIŞ

        Olayın şokunu uzun süre atlatamadığı öğrenilen Kadriye S.'nin, daha sonra ailesinden şikayetçi olduğu belirtildi.

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce korumaya alınan ve psikolojik destek verilen Kadriye S.'nin, İ.S. ile 2008 yılında evlendiklerini, yaşadıkları sorunlar nedeniyle boşanmak istediğini, ailesinin de boşanmaması için baskı yaptığını ve bu nedenle sığınma evine gitmek istediğini söylediği öğrenildi.

        Kadriye S.'yi dövüp, yerde saçından sürükleyen ağabeyi A.Ç.'nin de ilk ifadesinde, kız kardeşinin Mersin'de oturan ve ondan 10 yaş küçük erkekle ilişkisinin olduğunu, bunun duyulmasının ardından evi terk edip, Ankara'da bir gün sığınma evinde kaldığını, eşinin 3 çocuğu için genç kadını affetmesi üzerine evine döndüğünü öne sürdüğü öğrenildi. A.Ç.'nin, ayrıca ailenin ve eniştesi İ.S.'nin affetmesine rağmen evi terk eden Kadriye S.'yi Mersin'e, ilişkisi olduğu erkeğin yanına gitmek üzereyken engellemek istediklerini iddia ettiği belirtildi.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

        Gözaltına alınan Kadriye S.'nin ağabeyleri A.Ç. ve S.Ç., ablası S.E., eniştesi E.E., yengesi M.Ç. ile eşi İ.S. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ