Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Alec Baldwin, Halyna Hutchins'in eşi ve oğluyla bir araya geldi - Magazin haberleri
        1

        Alec Baldwin (63), geçtiğimiz hafta yeni filminin çekimleri sırasında silah ile kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i (42) öldürdü, yönetmen Joel Souza'yı (48) ise yaraladı. Baldwin, polise verdiği ifade sonrasında serbest bırakıldı.

        2

        Dünya gündemine oturan olayın ardından Baldwin, yaptığı ilk açıklamada, "trajik bir durum" değerlendirmesinde bulundu. Hutchins'in eşiyle yakın iletişim halinde olduğunu belirten Baldwin, Hutchins ailesine destek olduğunu da ifade etti.

        3

        ACI BULUŞMA

        Baldwin, yaşananların ardından Halyna Hutchins'in eşi ve oğluyla New Mexico'da bir araya geldi. Baldwin, Hutchins’in eşi Matthew Hutchins ve 9 yaşındaki çocukları Andros ile Fe’deki bir otelde buluştu.

        4

        Taziye dileklerini ileten Baldwin, Matthew Hutchins ile sarılırken objektiflere takıldı. İki taraf da birbirini teselli etmeye çalıştı.

        5

        "NAZİK VE SEVGİ DOLU BİR İNSANDI"

        42 yaşındaki hayatını kaybeden Halyna Hutchins için dün New Mexico'da anma töreni düzenlendi. Ölümüyle yasa boğulan arkadaşları da Halyna Hutchins'in ardından sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi. Hepsinin ortak noktası ise onu "nazik ve sevgi dolu" sözleriyle tanımlaması oldu. Hutchins'in son sosyal medya paylaşımına yorum yapan bir arkadaşı "Buna inanamıyorum, kalbim paramparça" diye yazdı. Bir başkası "Seni özleyeceğiz arkadaşım" diye yazdı. Bazı takipçileri de bu olayın film setinde yaşanmasının akıl almaz olduğunu belirterek "İşe giderken hayatlarımızı riske atmamalıyız" yorumunu yaptı.

        6

        Matthew Hutchins sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, "Seni çok özlüyoruz" dedi.

        7

        "TRAJİK BİR KAZA"

        Ünlü aktör, Twitter hesabından olayı 'trajik bir kaza' olarak nitelendirdi. Baldwin, "Eş, anne ve çok sevdiğimiz meslektaşımız Halyna Hutchins'in hayatına neden olan trajik kazayla ilgili üzüntümü anlatacak söz bulamıyorum. Bu trajedinin nasıl meydana geldiğini ortaya çıkarmak için polis soruşturmasıyla tamamen işbirliği yapıyorum" dedi.

        8

        "SİLAHI YARDIMCI YÖNETMEN VERDİ"

        Mahkeme kayıtlarına göre, Alec Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmenin verdiğini ve "güvenli" olduğunu söylediğini belirtti. Yardımcı yönetmen ise ifadesinde, silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söyledi. Baldwin'in kanlı kıyafetinin söz konusu silahla delil olarak alındığı belirtildi. Film setindeki diğer mühimmat ve teçhizata da polis tarafından el kondu.

        9

        YENİ İŞİYDİ

        Öte yandan, filmin silah uzmanı olarak çalışan Hannah Gutierrez Reed'in işinde yeni olduğu dış basına yansıdı.

        OLAYLA İLGİLİ HENÜZ KİMSE SUÇLANMADI

        63 yaşındaki oyuncu polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken olayla ilgili henüz kimse suçlanmadı.

        10

        HUTCHINS'İN SON SÖZLERİ

        Yeminli ifade veren bir kameraman ise Hutchins'in son sözlerini söyledi. Yayınlanan yeminli ifadede Baldwin’in silahı kameraya doğru tuttuğu ve ateş ederek Hutchins’i göğsünden vurduğu belirtildi.

        Vurulduktan sonra Hutchins’in yaralandığını ve diğer set çalışanlarının gelerek onu yere yatırdığı belirtildi. Olay yerinde bulunan kameraman Reid Russel, "Hutchins yerde yatarken bacaklarını hissetmediğini söyledi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ