Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Almanya iki Rus istihbaratçıyı sınırdışı ediyor

        Alman hükümeti, Gürcü bir vatandaşın öldürülmesiyle bağlantılı olarak Rusya'nınBerlin Büyükelçiliğinde istihbaratçı olarak görev yapan iki diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

        Almaya, Berlin'de bir Gürcü'nün öldürülmesiyle ilgili soruşturmada işbirliği eksikliğini protesto etmek amacıyla iki Rusya Büyükelçiliği çalışanınısınır dışı ettiğini açıkladı. Savcılar Rus veya Çeçen cinayetinden şüphelendiğini açıkladı.

        Rusya ise olayla ilgileri olmadığını belirterek, "düşmanca" hamlesine misilleme yapacağını duyurdu.

        Berlin'in kararı, eski bir Rus casusu olan Sergey Skripal ve kızının İngiltere'de zehirlenmesi sonrasında Rusya ile Almanya ve diğer Batılı ülkeler arasında zaten tırmanan gerginliği nisbeten artırdı.

        Daha önce Rusya'nın özerk Çeçenistan bölgesinde Moskova karşıtı ayrılıkçılarla birlikte savaştığı öğrenilen Zelimkhan Khangoshvili, ağustos ayında Berlin'in merkezindeki bir parkta camiye giderken başından iki el kurşunla vurulmuştu.

        Savcılar, cinayetin Rusya veya Çeçen makamlar tarafından emredildiğini gösterecek yeterli deliller olduğunu söyledi.

        Rusya ise bu iddialara sert yanıt verdi. Rusya "Bir dizi tedbirler almak zorunda kalacağız" açıklaması yaptı. Kremlin daha önce de cinayete ilişkin iddiaları reddetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ