Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Anadolu'nun gizemli antik şehri: Hattuşa
        1

        Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan, Anadolu'da kurulan ilk uygarlıklarından biri olan ve Hatti ile Hititlerin kültürel mirasına ev sahipliği yapan Hattuşa Antik Kenti, ziyaretçilerini adeta tarihte yolculuğa çıkartıyor.

        2

        AA'nın haberine göre Hitit İmparatorluğu'nun başkenti olarak Anadolu’da yüzyıllar boyu önemli medeniyet merkezlerinden biri olan şehir, ilk sahipleri olan Hattiler tarafından Hattuş olarak adlandırılırken, Hitit egemenliğine geçtikten sonra Hattuşa (Boğazköy) adını almıştır.

        3

        UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Hattuşa Antik Kenti, anıtsal kapıları, tapınakları, tarihi surları, sarayları, kral mezarları, tahıl depoları ve gizli geçitleriyle sadece Türkiye'nin değil Dünya'nın da en önemli arkeolojik alanlarından biri olmuştur.

        4

        Etrafı 6 kilometrelik surlarla çevrilmiş antik kentte bulunan çivi yazılı tablet arşivleri de UNESCO’nun Dünya Belleği Listesi’nde yer almaktadır.

        5

        Söz konusu tabletlerde “Bin Tanrılı Şehir” olarak söz edilen Hattuşa, Aslanlı Kapı, Kral Kapı, Yer Kapı, Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Büyükkale Saray Kompleksi, Büyük Tapınak, Hiyeroglifli Oda, Nişantepe Yazıtı gibi çok sayıda tarihi yapısıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

        6