Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Bugün kargolar açık mı, kapalı mı? 2022 Kurban Bayramı kargolar çalışıyor mu, saat kaça kadar açık ve dağıtım yapıyor? Bayramda kargolar açık mı?
        1

        Arefe günü ve bayramda kargoların çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. Bu yıl Arefe günü 8 Termmuz'a denk gelirken Kurban Bayramı'nın ilk günü ise 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. Kurban Bayramı'nda kargo firmalarında işi olanların gündeminde "2022 Kurban Bayramı ve arefe günü PTT ve kargolar açık mı, dağıtım yapıyor mu?" sorusu yer alıyor. İşte, kargoların çalışma durumu...

        2

        AREFE GÜNÜ KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU, TATİL Mİ?

        Kurban Bayramı arefe gününde kargo firmaları yarım gün hizmet verecek fakat bazı firmalar tam gün de açık olabiliyor.

        3

        KURBAN BAYRAMI'NDA KARGOLAR AÇIK MI, KAPALI MI?

        Geçtiğimiz yıllarda kargo firmaları bayram sürecinde hizmet vermemişti. Kargolar 2022 Kurban Bayramı tatili boyunca da kapalı olacak. Ancak konuyla ilgili detaylı bilgi almak için kargo firmalarıyla iletişim kurulması daha sağlıklı olacaktır.

        4

        KARGO DAĞITIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Kurban Bayramı resmi tatilinde kargo firmaları kapalı olacak. 9-10-11 ve 12 Temmuz günleri kargolar dağıtım yapmayacak. Kargo alım ve dağıtım işlemlerinin 13 Temmuz günü itibariyle devam etmesi bekleniyor.

        5

        KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecekken, 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

        6

        BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU?

        Kabine Toplantısı'nda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresi ile ilgili; "Kurban Bayramını tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı. Böylelikle 4,5 gün olan bayram tatili 9,5 güne uzatıldı.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ