Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Tottenham'da Mourinho'nun kaderi belli oluyor! SON DAKİKA: Kovulursa dev tazminat... - Haberler - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Dinamo Zagreb, uzatmalara giden maçta Tottenham'ı 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

        2

        Dinamo Zagreb, 62 ve 82. dakikalarda Mislav Orsic'in golleriyle normal süreyi 2-0 önde tamamlayarak maçı uzatmalara götürdü.

        3

        Karşılaşmanın 106. dakikasında bir kez daha sahneye çıkarak "hat-trick" yapan Orsic, takımına 3-0'lık galibiyeti getirdi.

        4

        Tottenham'a karşı toplamda 3-2 üstünlük kuran Dinamo Zagreb, adını çeyrek finale yazdırdı.

        5

        İngiliz ekibi bu sonuçla büyük hayal kırıklığı yaşarken eleştirilerin odak noktasında ise dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho vardı. Mourinho maçın ardından şunları söyledi:

        6

        "İki takım arasındaki tutku farkı için üzgünüm. Takımım, sadece futbolun değil, hayatın da temellerini sahaya yansıtmadığı için üzgünüm. Bu temeller, işimize saygı duymak ve her şeyimizi vermek."

        7

        "Orsic'in attığı golleri ben de, oyuncularım da izledik. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim şey, o golleri daha önce de gördüğüm. Oyuncularımı ona karşı özel olarak hazırlamıştım, onu tebrik ediyorum."

        8

        Son olarak "Artık üzülmek için başkalarının bir şeyler söylemesine ihtiyacım yok." Mourinho için yolların ayrılabileceği yönünde söylentiler de arttı.

        9

        The Athletic'te yer alan habere göre, Tottenham yönetimi, Portekizli menajerin görevine son vermesi halinde yaklaşık 40 milyon euro tazminat ödemek zorunda.

        10

        Yıllık 17.5 milyon euro kazanan tecrübeli çalıştırıcının, İngiliz ekibiyle 2023'e kadar sözleşmesi var.

        11

        İngiltere Premier Ligi'nde 28 maçta 13 galibiyet, 6 beberaberlik ve 9 mağlubiyet alan Tottenham 45 puanla 8. sırada yer alıyor. Londra temsilcisi ligde oynadığı son 10 maçta sahadan 6 kez mağlup ayrıldı.

        12

        Öte yandan Mourinho maç sonu konuşulacak bir harekete de imza attı. Portekizli teknik adam, turu geçen Dinamo Zagreb'in soyunma odasına giderek rakip oyuncuları alkışladı. Mou'nun bu jestine Zagrebliler de alkışla karşılık verdi.

        13

        Mourinho ile ilgili kararın birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor.

        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ