Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi UEFA 2022 Şampiyonlar Ligi finalini kim kazandı? Real Madrid rekor kırdı! Şampiyonlar Ligi kazananı Liverpool mu, ReaL Madrid mi? - Futbol Haberleri
        1

        Milyonlar tarafından yakından takip edilen Şampiyonlar Ligi finali dün akşam oynandı ve kupa sahibini buldu. Futbolseverler Şampiyonlar Ligi'ni kim kazandı gibi soruların yanıtı araştırmaya başladı. Peki 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kim kazandı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

        2

        2021 - 2022 UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ KİM KAZANDI?

        Liverpool ile Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi. Maçın ilk düdüğünden itibaren rakip kalede daha çok pozisyon bulan Liverpool, Courtouis'yı aşmayı bir türlü başaramadı.

        Maç boyunca iki isabetli şut çeken Real Madrid ise 59. dakikada Carvajal'in ortasında arka direkte dokunan Vinicius Jr'ın golüyle 1-0 öne geçti ve kupaya da uzanmayı başardı.

        Liverpool'un Mane ve Salah ile birer şutu direkten dönerken İngiltere temsilcisi maç boyunca bulduğu birçok pozisyondan yararlanamadı.

        3

        REAL MADRİD'DEN TARİHİ REKOR 17. FİNALDE 14. KUPA!

        Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takım olan Real Madrid çıktığı 17. final olan bu sınavdan da zaferle ayrılarak 14. şampiyonluğunu yaşadı. Diğer yandan Real Madrid bu organizasyondaki son sekiz finalinde de kupaya uzanan taraf oldu!

        4

        ANCELOTTI TARİH YAZDI

        Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, 2003 ve 2007'de Milan, 2014'te de Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi zaferine taşıdı. Ancelotti, finaldeki tek yenilgisini 2005'te Liverpool'a karşı yaşadı. İtalyan çalıştırıcı bu zaferle birlikte 2005'in rövanşını da Liverpool'dan almış oldu!

        5

        Diğer yandan turnuvadaki 5. finaline çıkan 62 yaşındaki Ancelotti, 4. şampiyonluğuna ulaşarak Bob Paisley ve Zinedine Zidane ile paylaştığı "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu tek başına ele geçirdi!

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ