Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Avrupa ülkeleri koronavirüs kısıtlamalarına karşı sokağa çıktı!
        1

        İngiltere'nin başkenti Londra'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri karşıtı gösteride 33 kişi gözaltına alındı.

        2

        Kovid-19 önlemleri kapsamında yasak olmasına rağmen yapılan gösteride, sık sık "Özgürlüğünüzü geri alın" ve "Özgürlük" sloganları atıldı.

        3

        Yürüyüşü engellemeye çalışan polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

        4

        Arbedeler sırasında bazı kişiler, gözaltına alındı. Gözaltına direnen kişilerin çok sayıda polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendiği görüldü.

        5

        Salgın konusunda yalan haber yapmakla suçladıkları BBC'ye de yürüyen eylemcilere polis müdahalede bulundu. Polis, akşam saatlerine kadar süren gösteride 33 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        6

        Almanya’nın Kassel kentinde hükümetin yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için aldığı önlemlerini protesto gösterilerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

        7

        Eylemde çoğu kişi maske ve mesafe kurallarına ve polisin dağılmaları yönünde çağrılarına uymadı. Polisin kapattığı yoldan geçmek isteyen göstericilerle polis arasında arbede yaşandı.

        8

        Polis göstericilere karşı biber gazı, cop ve tazyikli su kullandı. Göstericiler ise polise şişe attı ve gazetecilere saldırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı gösteriye 10 bin kişi katıldı.

        9

        Hollanda'da yaklaşık bin kişilik grup, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için uygulanan tedbirleri protesto etti.

        10

        Amsterdam kentindeki müzeler meydanında toplanan göstericiler, başta sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere, kısıtlamaların bir an önce sona ermesini istedi.

        11

        Gösterinin izinsiz olduğunu belirten polis, kalabalığa alanı terk etmesi uyarısında bulundu.

        12

        Polis, alanı terk etmeyen kalabalığa ses bombası ve tazyikli suyla müdahale etti, göstericilerin bazılarını dağılmadıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

        13

        Göstericiler, "Sevgi ve Özgürlük: Diktatörlüğe Hayır" sloganları atarak polise direnirken, birçok gösterici sarı şemsiyelerle tazyikli suya direnmeye çalıştı.

        14

        Hollanda'da polis, koronavirüsle mücadele için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı 23 Ocak'tan bu yana yapılan protestolara sert şekilde müdahale etmiş ve yüzlerce göstericiyi gözaltına almıştı.

        15

        Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi'nden virolog Marion Koopmans, ülkenin salgında üçüncü dalgayı yaşadığını ve önlemlerin gevşetilmesi için erken olduğunu belirtmişti.

        16

        İsveç'in başkenti Stockholm ile Göteborg ve Malmö kentlerinde yeni tip koronavirüs kısıtlamaları yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

        17

        Stockholm'de 3 farklı noktada yürüyen göstericiler Kungstragarden Meydanı'nda toplandı. Kendilerine "Milenyum" ismini veren grubun lideri Filip Sjöström, salgınla mücadelede "sürü bağışıklığı" stratejisi çerçevesinde alınan hafif önlemlerin kaldırılmasını istedi.

        18

        Yalanların gerçek gibi gösterildiğini savunan Sjöström, salgının dünyaya hükmeden zenginlerin bir planı olduğunu öne sürdü.