Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ayak Kokusu Neden Olur ve Nasıl Geçer? Ayak Kokusuna Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Aynı zamanda hormonal değişimler, obezite, stres, hipertiroide gibi sorunlar da yine buna yol açabilmektedir. Farklı nedenlerden dolayı oluşabilen ayak kokusunun nasıl geçeceği ise oldukça merak edilmektedir. Peki, ayak kokusu neden olur, ayak kokusu neyin belirtisi? Tüm detaylar…

        Ayak Kokusu Neden Olur?

        Günlük hayat temposu sonrasında bazı kişilerde ayak kokusu oluştuğu gözlemlenmektedir. Bu koku oldukça rahatsız edici olabilmekte ve kişinin kendini kötü hissetmesine yol açabilmektedir. Birçok farklı nedenden dolayı oluşabilen bu kokular genelde uzun süre ayakkabı kullanımı ve ayağın hava almaması ile ortaya çıkmaktadır. Oluşan bakteriler ve mantarlar bu kokusun hissedilmesine neden olmaktadır.

        REKLAM

        Oldukça rahatsız edici olabildiğinden dolayı nasıl geçeceğine dair pek çok soru sorulmaktadır. Eğer uzun süren ve hiçbir şekilde geçmeyen ayak kokuları mevcut ise mutlaka uzman bir hekime danışılması gerekmektedir. Ayak kokusu neyin belirtisi sorusu ise bu noktada ön plana çıkmaktadır.

        Ayak Kokusu Neyin Belirtisi?

        Ayak kokusu genelde ayakların uzun süre boyunca kapalı ve havasız kalmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca aşırı ayak terlemesi de bu kokuya neden olabilmektedir. Sosyal hayatı olumsu anlamda etkileyen bir durum olarak ön plana çıkmaktadır. Erkek veya kadın fark etmeksizin birçok kişide meydana gelebilmektedir. Kokunun oluşmasına neden olan asıl durum ise bakterilerdir. Bakteriler kapalı ve havasız ortamda üremekte ve çoğalmaktadır. Bu sayede ağır bir koku ortaya çıkmaktadır. Özellikle nemli ortamlar çoğalmaları için oldukça uygundur. Pek çok anlamda olumsuz etkiler yaratan ayak kokusuna ne iyi gelir? Ayak kokusu nasıl geçer?

        Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?

        Öncelikle doğru ayakkabı seçimi yapılması gerekmektedir. Çünkü giyilen ayakkabı büyük önem taşımaktadır. Bazı ayakkabılar koku oluşmasını hızlandırabilmektedir. Bunun yanı sıra pamuklu ve teri emebilen çorapların giyilmesi önerilmektedir. Ayrıca koku önleyici spreyler bulunmaktadır. Bu spreylerin sıkılması ve koku önleyici pudraların kullanılması da yine çözüm önerileri arasında yer almaktadır.

        REKLAM

        Ayak Kokusu Nasıl Geçer?

        Ayak kokusunun nasıl geçeceği sorusu birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Bunun için öncelikle kişinin bazı noktalara dikkat etmesi gerekmektedir. Öncelikle ayakkabı ve çorap seçiminde dikkatli davranılması önerilmektedir. Bunun yanı sıra sprey ve koku önleyici pudralar kullanılabilmektedir. Ayrıca ayakların mutlaka düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayağın herhangi bir noktasında soyulma, yara vb. durumların olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer aşırı terleme nedeni ile koku oluşuyor ise mutlaka uzman bir hekime danışılması gerekmektedir. Böylelikle gerekli tedavi uygulanabilmektedir. Ayak kokusu nasıl giderilir şeklinde sorular sorulara bu şekilde öneriler verilmektedir.

        Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir?

        Ayak kokusuna iyi gelen yöntemlerden ilki ayakların tuzlu suda 15 dakika bekletilmesidir. Tuzlu suda bekletme işlemi bittikten sonra ayakların kurulanması gerekmektedir. Bir diğer yöntemde ise çay ve soda kullanılmaktadır. Çay ve soda atılan suyun içerisinde bekleyen ayakların kokusu hafiflemektedir.

        Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?

        Kokunun giderilmesi için kullanılan yöntemler arasında sirke oldukça ön planda yer almaktadır. Haftada bir kez suyun içerisine sirke atılması ve ayaların 10-15 dakika bu suda bekletilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak uygulandığında ayak kokusunun geçmesini sağlamaktadır. Geçmeyen ayak kokuları için mutlaka uzman bir hekime başvurulması önerilmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ