Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Albayrak Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti - İş-Yaşam Haberleri

        Kapalıçarşı’nın Nuruosmaniye Kapısı’ndan giriş yapan Bakan Albayrak, esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyarete Albayrak’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

        Esnafın yoğun ilgisi ve alkışlarıyla karşılanan Albayrak, vatandaşlarla selfie çekildi. Kuyumcular Caddesi'nde çarşı esnafı ile sohbet edip sorunlarını dinleyen Bakan Albayrak, Karamanlı Sokak'ta da kendisini bekleyen esnafla bir süre oturup sohbet etti.

        "SEÇİMLERDEN SONRA REFORM SÜRECİNE GİRECEĞİZ"

        REKLAM

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir televizyon kanalında soruları yanıtladı.

        "Son günlerde yaşananları hep birlikte izliyoruz, Türkiye ekonomisi Ağustos ayından bu yana önemli mesafe kaydetti" diye konuşan Albayrak, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisi her geçen gün dengelenme adını verdiğimiz yeni ekonomi programında dengelenme sürecinden bahsettik. 2019 hedefleri açısından bakıldığında benim şahsi olarak beklentimin de ötesinde olumlu şekilde ilerliyor".

        SEÇİMDEN SONRA HAL YASASI MECLİS'E SEVKEDİLECEK

        Kısa vadede tanzimle hallettik. Bir günde iki günde fiyatlar yarı yarıya düşmeye başladı. Orta ve uzun vadedeki hedeflerin içerisinindeki en önemli maddelerden bir tanesi hal yasası süreci. Tarladan, sofraya kadarki süreç. Tartışmasız Türkiye çok önemli adımlar attı. Yeni yönetim sistemiyle birlikte Türkiye her anlamda bir değişim ortaya koyması lazım.

        "BÖLGEMİZ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

        Türkiye ekonomisi, Ağustos ayında bu yana çok önemli adımlar attı. Türkiye ekonomisi dengelenme süreci. 2019 hedefleri olumlu cereyan ediyor. 2019 hızlı bir seçim maratonuyla başladı. Dengelenme süreci beklediğimin ötesinde olumlu. Her nlamda teyakkuzda olmak gerekir. Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor. Tansiyonu yukarı çıkarmaya yönelik eylemlere şahit olduk.

        "SÜREÇ BUGÜNDEN İTİBAREN NORMALİZE OLDU"

        Bakan Albayrak, yabancıya borç verilmemesiyle ilgili bir soru üzerine, "süreç bugünden itibaren normalize oldu" diye konuştu.

        Albayrak şu ifadeleri kullandı:

        Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Türk bankaları TL vermiyormuş diye bir haber çıktı. Dün Bankalar Birliği bununla ilgili bir açıklama yaptı. Merkez Bankası'nın Swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi.

        "BORSA BUGÜN DENGELİ BİR SÜREÇ GEÇİRDİ"

        "Londra uluslararası bir piyasa. Türkiye olarak kullanmaya devam edeceğiz. İş birliklerimiz olacak" diye konuşan Bakan Albayrak "Borsa bugün dengeli bir süreç geçirdi. Dengelenme süreci her iki piyasada olsun normal bir şekilde seyrediyor" dedi.

        "8 NİSAN'DA GENEL BİR ÇERÇEVEYİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

        Seçimden sonra reform sürecine girilecek. 8 Nisan haftasında genel bir çerçeveyi ortaya koyacağız.

        CİDDİ ANLAMDA TL'YE DÖNÜŞ BAŞLAMIŞ

        Türkiye'de son dönemde spekülatif bilgi kirliliğine dayalı, muazzam bir dezenfermasyonel bir süreç yaşadık. Spekülatif bilgiyle özellikle Türkiye'de son dönemde yaşadığımız döneme bağlı toplumda ve kamu oyunda şikayetler aldık. Bu çerçevede bir süreç tecrübe ettik. Son birkaç günde yaşanan süreçlere dayalı, sadece dünkü rakamlara göre TL'ye dönme süreci yaşanmış. Çözülmeyi yavaş yavaş son iki günde görmeye başladık.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ