Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Bandırma ilçesi Balık Hali’nde "uskumru" adıyla satışa sunulan küçük boy balıkların gerçekte kolyoz olduğuna ilişkin yapılan paylaşımlar üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Zabıta Amirliği ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, balık halinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
        Yapılan kontrollerde tüketiciyi yanıltıcı etiketlerin bulunduğu 4 firmada düzenleme yapılarak ürünlerin gerçek tür adı olan "kolyoz" etiketiyle satışa sunulması sağlandı. Ayrıca denetim kapsamında, yasal balık boy ölçülerinin uygunluğunun da kontrol edildiği bildirildi.
        Denetimlerle birlikte tür karışıklığına son verilirken, tezgâh fiyatlarında herhangi bir müdahale yapılmadı. Yetkililer, balık fiyatlarının "serbest piyasa koşulları" çerçevesinde şekillendiğini ifade etti.
        Öte yandan, sosyal medyada balığın yanlış tür adıyla tanıtılmasının tüketiciyi yanılttığına dikkat çekilirken, doğru bilgilendirme amacıyla denetimlerin devam edeceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler