Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bant daraltma nedir, neden yapılır ve ne anlama gelir? Sosyal medyada bant daraltma uygulamasının sebebi nedir ve neden olur?
        1

        Gün itibariyle dünyaca ünlü mikro blog sitesi Twitter ve video paylaşım uygulaması Tiktok'a Türkiye'de erişim problemi yaşanması nedeniyle bant daraltma uygulaması gündeme geldi. İşte, söz konusu uygulamaya dair bilinmesi gerekenler...

        2

        BANT DARALTMA NEDİR?

        Bant genişliği; bir web sitesinin kapasitesini ifade eder. Bant genişliği ne kadar fazlaysa, kullanıcıların bir siteye girmesi o kadar kolay olur. Bu yüzden her web sitesinin kendine ait bir erişim hızı vardır çünkü bant genişliği, her siteye göre değişir.

        3

        Ancak bant daraltma; bu kapasitenin düşmesini ve kullanıcıların ilgili web sitesine çok yavaş bir şekilde erişmesine neden olur. Bunu; işlek bir caddede hızla akan trafik gibi düşünebiliriz. Eğer, yolu tek şeride düşürürseniz, trafik oldukça yavaş akar.

        4

        BANT DARALTMA NASIL UYGULANIR?

        Bant daraltma; bir web sitesine erişimin yavaşlatılmasıdır. Kullanıcılar aktif olarak siteye giriş yapabilir ancak bu oldukça zor ve yavaş bir şekilde olur. Bu yüzden, bazen internet hızında bir sorun olmamasına karşın, bazı web sitelerine giriş yapmak zorlaşır.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ