Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Barcelona'da Busquets yerine İlkay Gündoğan! - Futbol Haberleri
        1

        La Liga'da rüzgar gibi esen Barcelona, en yakın rakibine 13 puan fark atarak liderliğini koruyor. Şampiyonluğa en yakın takım, yeni sezon planlamasını da oluşturuyor.

        2

        Kulüp resmi sitesinden yaptığı açıklamalarda, Sergio Busquets'in yeni sezonda takımdan ayrılacağını duyurdu.

        3

        Yeni sezon planlamasında ise Sergio Busquets'in yerine tecrübeli orta saha İlkay Gündoğan geçecek.

        4

        Manchester City ile hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde etme konusunda şansı devam eden Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan’ın gelecek sezonda Barcelona forması giyeceği iddia edildi.

        5

        Takımıyla sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Türk asıllı Alman yıldızın, Manchster City'den gelen sözleşme uzatma teklifini reddettiği ve Barça'nın yolunu tutacağı belirtildi.

        6

        İspanyol gazetesi AS'ta yer alan habere göre; 32 yaşındaki orta sahanın kendisiyle uzun süredir ilgilenen Katalan devinin teklifini kabul ettiği kaydedildi.

        7

        Daha önce yaptığı açıklamalarda Barcelona ile görüşüldüğü iddiasını doğrulayan Gündoğan, "Barcelona ile görüşmeler doğru evet, bence bu normal. Çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum ama henüz hiçbir şeye karar verilmedi. Bu nedenle müzakereler devam ediyor. Bir karar alınırsa bunu ilk siz duyacaksınız" demişti.

        8

        Barcelona’nın genç teknik direktörü Xavi’nin İlkay’ın büyük bir hayranı olduğu belirtilirken, tecrübeli oyuncunun birden çok mevkide oynayabilmesi de başarılı teknik direktöre taktiksel bir esneklik kazandıracak.

        9

        Futbola Nürnberg altyapısında başlayan ve ilk büyük çıkışını Jürgen Klopp’un çalıştırdığı Dortmund’da yapan İlkay, sonrasında Pep Guardiola’nın çalıştırdığı Manchester City’ye transfer olmuştu.