Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bebek-Aşiyan arası sahil genişletme çalışmaları İstanbulluları isyan ettirdi

        Bebek-Aşiyan arası sahil genişletme çalışmaları ilerledikçe ortaya çıkan beton görüntüİstanbulluları isyan ettirdi: Sahil gri, renksiz, ruhsuz bir atmosfere bürünüyor. Burasıgeçen yıllarda zaten doldurulmuştu. Denize bir kez daha beton atmak niye!

        İstanbul’la ilgili nezaman büyük ölçekli bir projeaçıklansa, mutlaka ucundankıyısından bir ‘dolgu alan’içeriyor. Örnek mi? Say saybitmez ki... Kabataş’a martıformunda dev bir transfermerkezi yapılacak dedilerbir baktık deniz dolduruluyor, Üsküdar yeni bir meydanakavuşuyor dendi denizekazıklar çakıldı. Emirgan’da,Çubuklu’da Paşabahçe’de sahilyenileme alışması başladı,denize bir güzel betonlar atıldı.Sadece Boğaz mı? KazıklarHaliç’e bile sirayet etti. Hatırlayın,en son bu sütunlardagündeme taşıdık, Eminönü-Alibeyköytramvay hattı içinHaliç’e boydan boya kazıkçakıldığını, üstüne beton atılacağını...

        REKLAM

        Bu girizgâhtan anlaşıldığıüzere, bugün yine bir betondolgu mevzusunu manşetetaşıyorum. Bu kez olay yeriBebek... Megakentin gözbebeğiBebek’te şu sıralar sahilgenişletme projesi yürütülüyor. Aslında çalışmalar yenideğil, aylar önce başlamış, bizde HT İstanbul sayfalarındabu haberi duyurmuştuk. Fakatçalışmalar ilerleyip kazıklarçakılıp üstüne betonlar atılınca ortaya çıkan manzarabaşta çevre sakinleri olmaküzere İstanbulluların eleştirilerineneden oldu. Şu günlerdeŞikâyet Hattı’na mesaj üstünemesaj alıyoruz Bebek’le ilgili.Deniz doldurulduktan sonrasahilin gri, renksiz, ruhsuz biratmosfere büründüğünü söyleyenİstanbullular, betonaisyan ediyor. Diğer yandan daçalışmalar sürerken yaşadıklarıaksaklıkları anlatıyorlar:

        “Sahil yolu neredeyse kullanılmazhale geldi. Demir,tahta, taş, plaka gibi inşaatmalzemeleri ortalığa gelişigüzel yayıldı. Adım atacakyer kalmadı. Buraya 143araçlık otopark yapılacakmış.Bütün bu hengame 143 araçiçin mi? Hafta sonları buraya binlerce araç geliyor. 143 araçkapasitesi hiçbir şekilde parksorununa çare olmayacağıgibi deniz boşu boşunadolduruluyor. Proje devamederken de bir plansızlık,düzensizlik almış başınıgidiyor. Sahil yolunu şantiyeyeçevirdiler. Kimseninburada yürüyen yayalarıdüşündüğü yok...”

        NELER YAPILACAK?

        Aşiyan ve Bebek arasındaki sahil bandını genişletmeyi amaçlayan düzenleme projesinde koşu-yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra amatör balıkçılar için balık tutma iskeleleri yapılacak. Bölgede hizmet veren mekânların valeleri yüzünden oluşan trafik karmaşasını engellemek adına da 143 araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek. Daha önce 2007 yılında da aynı güzergâhta yol, kazıklar üzerinde genişletilmiş ve sahil bandı Boğaz’a doğru ilerlemişti.

        Boğaz’da Bebek-Aşiyan sahili gibi toplam 11 noktada dolgu alanı bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ