Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Benzediği organa iyi gelen 10 mucize besin! - Haberler
        1

        Mutfakta kullandığımız bazı besinlere baktığımızda birçoğunun organlarımıza benzediğini söylemek mümkün. Bu besinlerin organlara benzerliği dışında, benzediği organlar için oldukça faydalı olduğu belirtiliyor.

        2

        Uzmanlar, bu anatomik şekilli besinleri tüketerek sağlıklı kalmanın mümkün olduğunu vurguluyor. Peki, hangi besinler hangi organlara iyi geliyor?

        3

        Kereviz - kemik

        Uzun, yağsız kereviz sapları kemiklere benzer. Sasson Moulavi, "Kereviz, kemiklere güç veren moleküler yapının bir parçası olan büyük bir silikon kaynağıdır. Ayrıca kemikler yüzde 23 sodyum içerir, kereviz de..." diye konuştu.

        4

        Avokado = rahim

        Avokadonun ampul şeklindeki görüntüsü bir rahme benzer ve üreme sağlığını destekler.

        5

        Diyetisyen Elizabeth Somer, "Avokado iyi bir folik asit kaynağıdır. Rahim ağzı kanserine karşı korur" dedi.

        6

        İstiridye = testis

        Çalışmalar, testislere benzeyen istiridyelerin aslında erkek cinsiyet organları için iyi olduğuna dair kanıtlar sunmuştur. Sasson Moulavi, "Hollanda'da yapılan araştırmalar, diyetinize folik asit ve çinko takviye edilmesini öneriyor.

        7

        İstiridye erkeklerde sperm kalitesini iyileştirmek üzerinde önemli bir etkiye sahip" açıklamasında bulundu.

        8

        Domates = kalp

        Domatesi kestiğinizde, bu kırmızı sebzenin bir kalbin yapısına benzeyen birden fazla odası olduğunu fark edersiniz. Diyetisyen Elizabeth Somer, "Yapılan çalışmalarda, domateslerdeki likopen nedeniyle, onları yiyen kadın ve erkeklerde kalp hastalığı riskinin daha az olduğu bulundu.

        9

        Eğer zeytinyağıyla karıştırırsanız, vücudunuzun likopen emilimini yaklaşık on kat artırırsınız" dedi.

        10

        Greyfurt = göğüs

        Limon ve greyfurt gibi yuvarlak turunçgiller ile göğüsler arasındaki benzerlik tesadüfi olabilir ancak greyfurt, laboratuvar hayvanlarında ve insan meme hücrelerinde kanser gelişimini engellediği gösterilen limonoid adı verilen maddeler içeriyor.

        11

        Havuç = göz

        Bir havucu çaprazlama yarıya böldüğünüzde sebzenin bir göze benzediğini görebilirsiniz.

        12

        Smart for Life Weight Management Centers Tıbbi Direktörü Sasson Moulavi, "Havuçlar, beta-karoten gibi vitaminler ve antioksidanlarla doludur, bu da yaşlılarda görme kaybının önde gelen nedeni olan maküler dejenerasyon olasılığını azaltır" dedi.

        13

        Tatlı patates = pankreas

        Tatlı patates pankreasa güçlü bir benzerlik gösterir ve ayrıca organda sağlıklı bir işlevi destekler. Somer, "Tatlı patatesler, pankreas dahil vücudun tüm dokularını kanser veya yaşlanmayla ilişkili hasarlardan koruyan güçlü bir antioksidan olan beta-karoten bakımından zengindir" dedi.

        14

        Ceviz = beyin

        Cevizin kıvrımlı yapısı doğrudan beyni çağrıştırır. Diyetisyen Lisa Avellino'ya göre; ceviz beyin fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olan çok yüksek omega-3 yağ asitleri içeriğine sahiptir.

        15

        Patlıcan = rahim

        Patlıcan anne rahmine benzer. Hormonal dengeyi düzenler ve rahim kanserini önlemeye yardımcıdır.

        16

        Zencefil = mide

        Dr. Moulavi'ye göre; zencefilin keskin kokusu ve tadından sorumlu bileşen olan gingerol, USDA fitokimyasal veritabanında bulantı ve kusmayı önleme yeteneğine sahip olarak listeleniyor.

        17

        İŞTE DİĞER SEBZE VE MEYVELERİN FAYDALARI

        Portakal, kanseri önler, kanı temizler, karaciğeri çalıştırır, cildi güzelleştirir, anormal doğumları önler.

        18

        Fındık, demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengindir. Ayrıca içeriğinde E vitamini ile protein, Omega 3 barındırır.

        19

        Bademin içeriğinde bulunan yağlar kilo vermeyi kolaylaştırır. Kişiyi tok tutar, bu nedenle ara öğünlerde 10-15 adet badem tüketilebilir. Çiğ, tuzsuz ve kavrulmamış olanı tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.

        20

        Hindistan cevizi karbonhidratlar açısından zengindir ve fazla miktarda doymamış yağlar içerir. Tam bir lif deposu olan Hindistan, sodyum ve potasyum açısından oldukça zengindir. Kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, selenyum, çinko içerir.

        21

        Kivi göz bebeğine benzer. E ve C vitamini açısından zengindir. Yaşlılığa bağlı görme bozukluklarını önler.