Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Berkin Elvan için olay yerinde keşif yapılacak
        .png
        .png

        Gezi parkı eylemleri sırasında 15 yaşındaki berkin elvan polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybetmesi ile ilgili davada olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi. Mahkeme, keşif öncesinde güvenlik önlemleri alınmasına karar verdi.

        AİLESİ KATILDI

        Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Van’da görevli olan Fatih D., sesli ve görüntülü olarak katıldı. Duruşmaya Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve kız kardeşi katıldı.

        2 POLİS TANIK OLARAK KATILDI

        Duruşmada iki polis tanık olarak dinlendi. Olay yerinde görev yapmadıklarını söyleyen tanık polisler sanığı da tanımadıklarını söyledi.

        KEŞİF YAPILACAK

        Elvan ailesinin avukatları ise tutuksuz olarak yargılanan sanık polis memuru Fatih D.’nin tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, 10 Nisan’da olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Sanığın tutuklanması yönündeki talebi ise duruşmaları takip ettiği gerekçesiyle reddetti.

        Yargılama aşamasında Jandarma Kriminal Müdürlüğü ile 3 kişiden oluşan bilirkişi heyeti tarafından ayrı ayrı rapor verildi. Jandarmanın verdiği raporda atışı yapan kişinin yüzde 75 oranında sanığa benzediği belirtildi.Mahkemeye ulaşan 3 kişilik heyetin hazırladığı son raporda ise sanık ile atışı yapan kişinin aynı şahıs olduğu kanaatine varıldığı anlatılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ