Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Berrak Tüzünataç: Türk sinemasına at üstünde girdim! - Magazin haberleri
        1

        Ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç, konuk olduğu 'Bize Kaldı' programında kariyeri ve özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

        2

        Senaryo yazdığını ifade eden Tüzünataç, "Bir hikayem var. Güvendiğim insanları çok heyecanlandıran bir hikaye. Ancak aynı anda o kadar fazla işle uğraşıyorum ki, tam olarak bitiremedim." dedi.

        3

        "ŞANSLI BİR BAŞLANGIÇ OLDU"

        Oyunculuğa nasıl başladığını da anlatan Berrak Tüzünataç, şu ifadeleri kullandı:

        İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde okuyordum. Staj için CNN Türk'e gittim. Oradaki insan kaynakları müdürü annemden, babamdan daha hızlı tanıdı beni, 'Sanatla ilgili bir bölüme yollayalım kızımızı' dedi. Ben ekonomiyle ilgili bir bölüme gönderileceğimi zannederken, 'Afiş' programına staja yolladı. O sırada BKM bir workshop açmıştı. Ona katıldım. Katılan herkesi 'Organize İşler'de oynattılar. Türk sinemasına at üstünde girdim! Çok havalı bir girişti. Çok şanslı bir başlangıç oldu. Sonra da devamı geldi.

        4

        İŞTE O SAHNE

        37 yaşındaki Tüzünataç, 2005 yapımı 'Organize İşler'de ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın canlandırdığı mafya babası 'Müslüm Duralmaz'ın sevgilisi 'Ebru' karakterine hayat vermişti. Ünlü isim, ilk sahnesinde at üstünde görünmüştü. Berrak Tüzünataç, ata bindiği ilk sahnesinde de Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik ve Erdal Tosun'la kamera karşısına geçmişti.

        5

        "BAĞLANMA PROBLEMİM VAR"

        Ayrıca kalbinin boş olduğunu ifade eden Berrak Tüzünataç, "Şu an yalnızım. Bir süre single (yalnız) kalma ihtiyacım vardı ve bir türlü kalamıyordum. Kendimle baş başa kalıp, işime odaklanmak istiyorum. Benim biraz bağlanma problemim var. Ama her ilişkimi de yoğun yaşarım. Uzun boylu erkek severim. Yetenek de çok çekici bir şey. Mizah da benim için önemli." dedi.

        6

        Onlar magazin dünyasının en ünlü simaları... Milyonlarca kişi tarafından merak ediliyorlar. Peki nasıl bu kadar ünlü oldular? İşte şöhret yolculukları...

        7

        AYLİN KONTENTE

        2003'te ekrana gelen 'Kampüsistan' dizisiyle setlere adım atan oyuncu Aylin Kontente'nin 2006-2010 yılları arasında yayınlanan 'Yaprak Dökümü' dizisinde de rol almış.

        8

        O dönem 25 yaşında olan Kontente, dizide 'Nazlı' karakterine hayat vermiş.

        9

        Aylin Kontente, şimdilerde Show TV'nin sevilen programı 'Güldür Güldür Show'un oyuncu kadrosunda yer alıyor.

        10

        2012'de meslektaşı Alper Kul ile nikah masasına oturan ve mutlu bir evlilik sürdüren ünlü oyuncunun iki çocuğu bulunuyor.

        11

        EBRU ŞAHİN

        Oyuncu Ebru Şahin de oyunculuk kariyerine başlamadan önce Ebru Polat'ın 'Babamın Emanetiyim' adlı klibinde boy göstermiş.

        Şahin, 2015'te gelinlikle kamera karşısına geçmiş. Ünlü oyuncu, 2016'da 'Kan Parası' adlı filmde rol aldıktan sonra şöhret kapılarını aralamış ve ardından da 'İstanbullu Gelin', 'Yasak Elma' ve 'Hercai' gibi popüler dizilerle hayranlarıyla buluşmuştu.

        12

        İPEK FİLİZ YAZICI

        Son dönemde rol aldığı 'Aşk101' dizisiyle yıldızı parlayan İpek Filiz Yazıcı,' konuk olduğu 'İbrahim Selim ile Bu Gece' programında dizinin ilk sezonunun pandemi döneminde yayınlanması ve bu süreçte 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı olması sebebiyle dizinin afişlerini bile göremediğini belirtmişti. Yazıcı, afişin önünde fotoğraf çekilmek için aylarca beklediğini itiraf etmişti.

        13

        10-11 yaşlarında Tarkan ile birlikte bir reklam filminde rol aldığını da anlatan genç oyuncunun şöhret yolculuğu da bu tanıtım sayesinde başlamış:

        "O reklam filmi Rusya'da yayınlanmıştı, o zamanlar Tarkan ile reklam filminde rol almanın havasını da okulda arkadaşlarıma atmışlığım da oldu ama kötücül bir yerden değil elbette daha sempatik bir yerden diyebiliriz bu hava atmaya."

        14

        BURÇİN TERZİOĞLU

        Ekranların sevilen oyuncularından Burçin Terzioğlu, ilk kez kamera karşısına usta oyuncu Şener Şen ile geçti.

        15

        1986 yapımı 'Çıplak Vatandaş' filminde rol alan Terzioğlu, oyunculuğa çocuk yaşta adım atan isimlerden.

        16

        Henüz 6 yaşındayken 'Perihan Abla' dizisinde de rol alan ünlü oyuncu, aynı zamanda İbrahim Tatlıses'in 'Yıkılmışım Ben' filminde ve 2001'de Yusuf Hayaloğlu'nun 'Neylersin' klibinde de rol almıştı.

        17

        Burçin Terzioğlu, daha sonralarda ise, 'Çiçek Taksi', 'Ezel', 'Aliye' ve 'Poyraz Karayel' gibi fenomen yapımlarda rol aldı ve ekranların aranılan isimlerinden biri oldu.

        18

        FARAH ZEYNEP ABDULLAH

        'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisiyle tanınan Farah Zeynep Abdullah da şans eseri oyuncu olanlardan... Abdullah, babasının işi gereği İngiltere'de yaşadığı sırada, oyunculuğa meraklı olsa da bunu meslek olarak benimsemek gibi bir amacı olmamış.

        19

        Okul yıllarında tiyatro ile ilgilenen Abdullah, bir Paskalya tatilinde İstanbul'a gelmiş. O sırada dizi için oyuncu seçmeleri yapıldığını duymuş. Şansını denemeye karar vermiş ve geçer not alarak oyunculuğu adım atmış. 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinde canlandırdığı Aylin karakteri ise onun hayatında bir dönüm noktası oldu.

        20

        DİLARA ÖZTUNÇ

        Oyuncu Dilara Öztunç'un şöhret yolculuğu 2008 yılında figüranlık yaptığı 'Aşk-ı Memnu' dizisiyle başladı.

        21

        Öztunç, dizide Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı 'Behlül' ile öpüşme sahnesinde yaşadığı heyecanı şu sözlerle anlatmıştı:

        Kıvanç Tatlıtuğ ile öpüşeceğim için 2 gece gözüme uyku girmedi. Çok heyecanlandım. Sette karşı karşıya geldiğimizde ise titredim.

        22

        'Küçük Sırlar', 'Gün Akşam Oldu', 'Fatih Harbiye' gibi yapımlarda rol alan Dilara Öztunç, son olarak 2015 yılında 'Bedel'de oynadı.

        23

        Uzun süredir ekranlardan uzakta hayat yaşayan Öztunç, 2019 yılında fotoğrafçı sevgilisi Umut Kızıltan ile nikah masasına oturdu.

        24

        Sosyal medyayı aktif kullanan isimler arasında yer alan Dilara Öztunç, artık fırsat buldukça eşiyle birlikte dünyayı geziyor.

        25

        MERT YAZICIOĞLU

        Adını 'Karagül' dizisi ile duyuran Mert Yazıcıoğlu, pek çok ünlü gibi erken yaşlarda oyunculuğa başladı.

        26

        Yazıcıoğlu, "Lise yıllarımda bir kız arkadaşımın oynadığı dizi setine gitmiştim, orada oyuncu Can Sipahi ile tanıştım. Sete gide gele merak ettim. Can'a 'Bu iş nasıl yapılıyor?' diye sordum. O da beni kayıtlı olduğu ajansa yazdırdı. Bir buçuk, iki sene 400 tane deneme çekimine gittim. Arada yardımcı oyuncu olarak bir iki yerde oynadım. 'Dedemin İnsanları' filminde bir ya da iki saniyem var. Mert Fırat'ın bebeği ile olduğu sahneydi. 'Dua edin' dediler bize, ben de orada gerçekten dua ediyordum, ilk tecrübem oydu." dedi.

        27

        Oyuncu ayrıca, "Sonra ajans çalışanları 'Bir eğitim mi alsan?' diye öneride bulundu. Ben de kabul ettim. 'Karagül' dizisine başladım öyle devam ettim." ifadelerini kullandı.

        28

        MURAT YILDIRIM

        Bu fotoğrafta tabut taşıyan ünlü aktörü ilk bakışta tanıyamamış olabilirsiniz ama o isim Murat Yıldırım...

        29

        Yıldırım, 2005 yılında Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler' filminde figüran olarak yer almıştı.

        30

        Aslında kariyerine TV ekranında başladı Yıldırım. 1999 yılında 'Ayrılsak da Beraberiz' adlı dizide oynadı. Sonra 'Patron Kim', 'Ölümsüz Aşk', 'Hayat Bilgisi' geldi.

        31

        En çok dikkat çektiği dizi ise 'Bütün Çocuklarım' oldu. Sonra 'Büyük Yalan' ve onu kariyerini zirvesine taşıyan 'Fırtına' dizilerinde boy gösterdi. 2004 ile 2006 arasında 'Organize İşler' filminde de göründü Yıldırım.

        32

        Sonra 'Asi' dizisiyle şöhretini pekiştirdi. 'Suskunlar'daki 'Ecevit' karakteriyle seyircinin hafızasında yer etti.

        33

        Yıldırım, şimdi de SHOW TV'nin yeni dizisi 'Aziz' ile ekranlara dönmeye hazırlanıyor.

        34

        HAZAL KAYA

        Hazal Kaya, şöhretini elektriklerin kesilmesine ve ısrarlı tutumuna borçlu.

        35

        Genç yaşına ve sektördeki kısa tecrübesine rağmen ses getiren dizilerde rol alan Kaya'nın şöhret olma öyküsü çok ilginç.

        36

        "Kariyerimi doğru zamanda doğru yerde olmaya ve şansıma bağlıyorum" diyen Kaya, kendisini milyonlarca izleyiciye tanıtan 'Genco' dizisinin görüşmesine gittiğinde başına ilginç bir olay geldi.

        37

        Dizi görüşmesi için ajansa gittiğinde birden elektrikler kesilmiş. Ajans görvelisi Kaya'ya "Elektrik belki beş dakika sonra belki beş saat sonra gelir. İsterseniz siz başka bir gün gelin." dedi.

        Ama Kaya bekleme kararı aldı. Kısa süre sonra elektrikler geldi. Kaya, yetkililerle görüştü ve 'Genco' dizisindeki rolü aldı. Kaya, daha sonra bir röportajında o günü "Belki başka bir gün gitseydim 'Genco'ya başlamayacaktım." diye anlattı.

        38

        BEREN SAAT

        Beren Saat, annesinin ısrarı ve o dönemde birlikte olduğu fakat daha sonra bir trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşının desteğiyle 'Türkiye'nin Yıldızları' yarışmasına katıldı.

        39

        Yarışmayı birinci değil, ikinci olarak tamamladı. Ama 'Aşka Sürgün', 'Hatırla Sevgili' , 'Aşkı Memnu' gibi çok izlenen dizilerde oynadı. 'Güz Sancısı' filmindeki performansıyla da beğeni kazandı.

        40

        ÇAĞATAY ULUSOY

        Son dönemde gösterdiği performansla çok konuşulan ünlü oyuncunun bir dönem 30 TL'den dizilerde figüran olarak çalıştığını biliyor musunuz?

        41

        Bir dönem ekranın en çok izlenen dizilerinden 'Adını Feriha Koydum' ile yıldızı parlayan Çağatay Ulusoy'un çok değil birkaç yıl öncesine kadar dizilerde figüranlık yapıyordu.

        42

        Best Model of Turkey seçildikten sonra kaderi değişen Ulusoy, Bakırköy'de bir ajansa kayıtlıydı.

        43

        Hatta bağlı olduğu şirket onu son olarak 'Adanalı' dizisinde figüranlık yapması için görevlendirmişti. Ancak Ulusoy'un şansı döndü. Show TV'nin reyting rekortmeni dizisi İçerde'de boy gösterdi ve büyük beğeni topladı. Ulusoy daha sonra da dijital bir flatformda yer alan, 'Hakan: Muhafız' dizisiyle şöhretini pekiştirdi.

        44

        ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL

        Final veren 'Çukur' dizisinde 'Vartolu' karakterine hayat veren Erkan Kolçak Köstendil son dönemin en çok konuşulan oyuncuların başında geliyor.

        45

        Bir dönem kalecilik yapan Köstendil oyunculuk serüvenini şöyle anlatıyor: Bursaspor’da kaleciydim. ÖSS’den yüksek puan alamazdım çünkü rakamlarla aram iyi değildi. Spor Akademisi’ne girmek isterdim ama kaleci olduğum için çok hızlı koşamıyordum. Geriye konservatuvar kaldı. Lisedeki hocam Zuhal Köseoğlu beni konservatuvara yönlendirdi.

        46

        İstanbul’a telefon açıp “Bir çocuk göndersem bakar mısınız?” dedi. Telefonun ucundaki kişi “Biz Bursa’dayız” diye yanıt verdi. 10 dakika sonra Erkan Can ile Ali Sürmeli okula geldi. Erkan Can bana “Shakespeare’i biliyor musun?” diye sordu. O dönem ‘Romeo+ Juliet’ adında bir film vardı. “Biliyorum, Leonardo DiCaprio” dedim. Erkan Can “Hay ..., çok işimiz var” dedi. (Kahkahalar) Ardından İstanbul’a gelip konservatuvara girdim. Oradan sonra ilk uzun soluklu işim ‘Sakarya Fırat’ta oyunculuğa başladım.

        47

        BURAK ÖZÇİVİT

        Burak Özçivit bugün ekranın en gözde genç kuşak oyuncularından biri. Ama eğer yıllar önce fotoğrafları çöpten çıkmasaydı belki de bugün kimse onu tanımayacaktı. Nasıl mı?... Özçivit'in babası, oğlundan habersiz olarak fotoğraflarını Best Model yarışmasına gönderdi. Ancak bu fotoğraflar seçici kurul tarafından çöpe atıldı.

        48

        Organizatörler son anda kendilerinden habersiz çöpe atılan bu 8 fotoğrafı fark ettiler. Böylece Özçivit yeniden yarışmacılar arasına katıldı. Özçivit, 2004 yılındaki bu yarışmada gelecek vaad eden model seçildi. 2005'te ise birinci oldu. Yani kısacası çöpten çıkan fotoğraflar Özçivit'in yaşamını değiştirdi.

        49

        ESRA DERMANCIOĞLU

        Milyonlarca seyirci onu 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' adlı dizide ilk gördüğünde rolüne o kadar yakıştırdı ki, sanki yılların deneyimli oyuncusu gibi görünüyordu Esra Dermancıoğlu. Oysa gerçek hiç öyle değildi.

        50

        Çocukluğundan beri hep oyuncu olmak isteyen Esra Dermancıoğlu, bu hayalini gerçekleştirmek için uzun bir süre beklemek zorunda kalmış.

        51

        Ama bir gün bir grup arkadaşıyla gittiği bir doğum günü partisi onun için dönüm noktası olmuş. O toplantıda herkes birbirine aslında hayatını nasıl şekillendirmek istediğini sormuş. Dermancıoğlu da hiç düşünmeden "Hep oyuncu olmak isterdim" diyerek katılmış bu oyuna. O doğum gününde bulunan 'Avrupa Yakası'nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel'den gelmiş ilk teklif. Tek bölümlük bu rol, Esra Dermancıoğlu için oyunculuk serüveninin başlangıcı olmuş.

        52

        FAHRİYE EVCEN

        'Yaprak Dökümü'nde 'Necla' karakterini canlandırarak ünlenen Fahriye Evcen de yaşadığı Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelip oyuncu oldu.

        53

        Tatil için geldiği Türkiye'de Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldı Evcen. Daha sonra Aydoğan, onu yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı.

        54

        Telefon numarası alışverişinden sonra Evcen Almanya'ya döndü. Ama sonra telefonu bir türlü susmak bilmedi. 'Asla Unutma' ve 'Hasret' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını 'Yaprak Dökümü' ile yaptı.

        55

        Evcen, şimdi hem sinema filmlerinde hem reklam filmlerinde rol alıyor. Burak Özçivit ile mutlu bir evliliklerini sürdürüyor.

        56

        HANDE SORAL

        'Küçük Kadınlar' adlı diziyle oyunculuk hayatına başlayan Hande Soral, Komedi Dükkanı'nı izlemeye gittiğinde hayatı değişti.

        57

        Soral, Tolga Çevik ile konuk oyuncu olarak sahneye çıktı. Sahnede 5 dakika kalması gerekirken tam 45 dakika kaldı.

        58

        Çıkarken de Komedi Dükkanı'nın yapımcısı Fırat Bey; Soral'ı yanına çağırıp oyunculuk yapmak isteyip istemediğini sordu.

        Böylece Soral'ın ekran serüveni de başlamış oldu.

        59

        NURGÜL YEŞİLÇAY

        Birçok sinemasever Nurgül Yeşilçay'ı 'Her Şey Çok Güzel Olacak' adlı filmdeki kısacık rolüyle izledi. Filmde bir hastanenin danışma görevlisi rolünü üstlenen Yeşilçay'ın sadece bir iki cümlelik repliği vardı.

        60

        Ama ona bu filmde oynamanın kapılarını açan 'İkinci Bahar' dizisindeki Gülsüm karakteri oldu. Daha sonra 'Şellale' ile sinemaya adım attı.

        61

        Bu serüven Yeşilçay'ı dünyanın en saygın sinema etkinliklerinden Cannes Film Festivali'nin kırmızı halısına kadar taşıdı. Yeşilçay, kariyerini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

        62

        PELİN KARAHAN

        Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

        "Yakınlarım “Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın” diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum. Fakat İstanbul’daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım. İlk reklam filmimi Çağan Irmak çekti. Onunla başlamak büyük şans. Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim.

        63

        “Müzikle uğraşıyor musun?”, “Okullu musun?”, “Bir müzik aleti çalabiliyor musun?”, “Spor yapıyor musun?” gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya “hayır” diyordum. Orada bir sürü insan vardı ve aralarında çok güzel fiziğe sahip mankenler de vardı. Onlara baktığımda hiç şansımın olmadığını düşündüm."

        64

        Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan, bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş. Ardından da onu şöhrete kavuşturan 'Kavak Yelleri'ndeki rolü geldi.

        65

        HANDE YENER

        Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı.

        66

        Yener'in hayatı, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti. Avşar onu keşfettikten sonra Hande Yener, Sezen Aksu'yla çalışmaya başladı.

        67

        HADİSE

        Hadise, yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika’nın Pop Idol yarışması sayılan (Türkiye’deki Popstar Yarışması'nın benzeri) Idool 2003'te fark edildi.

        68

        Yarışmayı birincilikle bitiremese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için gelen teklifi iyi değerlendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ