Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Beşiktaş - Antalyaspor maçının yazar yorumları - Coredon Alanyaspor Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Real Madrid, CR7 sonrası kadro kalitesini geliştiremediği için başarılı olamadı. Büyüklüğünden bir şey kaybetmedi ancak artık kaliteleri belli bir yere kadar ilerlemelerine izin veriyor. Kalede mecburi tercih Ersin'i bir kenara bırakırsak Beşiktaş'ın başlangıç 11'i Antalya'dan gerideydi. Antalya daha kaliteli bir takımdı ve bu farkını 2-0 ile ortaya koydu. Biraz daha güvenli olsalar 3-0 da olurdu.

        2

        Beşiktaş da olsa; Fenerbahçe de olsa Real Madrid de olsa kaliteli oyunculara muhtaçsınız. Tanınmamış ya da kaliteleri tartışılır isimlerle büyük takım oluşturabilen çok az teknik adam var. İşte Klopp işte Guardiola. Onlar dahi bir yere kadar. Gidip bir stopere 75 milyon Euro vermek zorunda kalıyorlar.

        3

        Beşiktaş Adem Llajic'e; N'Koudou'ya, Burak'a, Gökhan'a ve bunlar gibi oyunculara mecbur. Güven- Boyd - Diaby bu takımın oyuncuları değil. Sergen Yalçın da ama asıl önemlisi Ahmet Nur Çebi de bu gerçeği bilecek. Kaliteli oyuncular alacaklar. Yoksa isimle, taraftarla bir yere kadar.

        4

        Tabi bir cümle de Beşiktaş taraftarına.. Ben de dahil bir çok Beşiktaşlı olmayan isim dahi "Bırakmam Seni" demişsek en az 5 milyon SMS atılması lazım. 20 TL'lik bir SMS atacak 5 milyon kişi yoksa kimse boş yere "15 milyon taraftarımız var" demesin. Antalyaspor'u 2. yarıda hiç beğenmedim.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş zirve hesapları yapıyordu. En azından sezonu ilk dört içinde bitirme amacındaydılar. Antalyaspor karşısına bu düşünce ile çıktılar. Ne var ki hedef gerçekleşmedi. Bunun temel nedeni Sergen Yalçın'ın sahaya çıkardığı yanlış kadroydu.

        6

        İkinci yarı yanlışını düzelten Sergen hocaya soralım. N'Koudou, Ljajic, Lens ve Caner neden ilk 11'de yoktular? Bu oyuncular oyuna girdiğinde farkı herkes gördü. İlk yarı kaleyi bulan tek şut yokken ikinci yarı sayısız pozisyon vardı. Bu nedenle ilk yarıdaki kötü oyun, kaybedilen maçın somut göstergesiydi.

        7

        ALİ ECE: İlk 45'te isabetli şutu olmayan Beşiktaş, ikinci yarıda en azından pozisyon zenginliğine sahipti. Acaba ilk 11 farklı olsa netice yine böyle mi olurdu? Sergen Yalçın hocaya sabırlar diliyorum, bazı sözde tecrübelilerin profesyonellikten çok uzak halleri ile başa çıkmak hiç de kolay değil!

        8

        ERMAN TOROĞLU: Çünkü sahaya çıkan kadro, sonra oyuna girenler, yönetimle Teknik Direktör Sergen Yalçın konuşmuşlar, önümüzdeki yıl 'kimler kalacak, kimler gidecek' ona bakıyorlar, işleri zor. Yüksek paralar alan oyuncuları, belli ki gönderecekler.

        9

        Yani yıllar önce Samet Aybaba ile yaşanan 'feda'yı yapacaklar seneye ama bunu açık açık söyleyemiyorlar, söylemiyorlar. Çünkü kombine satacaklar, seyirciyi köpürtecekler ama hangi takımla, hangi kadroyla. Önümüzdeki yıl da işi çok zor. Bunun için de yazının sonunu şöyle bitireceğim; Fikret Orman kına yaksın...

        10

        CEM DİZDAR: Beşiktaş'ı anlamak için oyuncu değişikliklerine bakmak yeterli! Doğaçlamaya dayalı her değişiklik, olmayan düzeni iyice içinden çıkılmaz hale getirdi.

        11

        Antalya alacağını aldı ama düzensiz ve başı bozuk Beşiktaş’ın işi hakikaten zor. Bu oyun için herhangi bir futbolcuya yıllık 500 bin Euro üzeri ücret ödemek gereksiz olacak... Çünkü oynanan, ‘oyuncu sorunu’ gibi durmuyor!

        12

        TURGAY DEMİR: Umarım Sergen hoca Diaby ve Boyd'un etkisiz eleman olduklarını bugün görmüştür. Gecenin tek güzel tarafı Rıdvan ve Ersin gibi iki gencin ümit vermesiydi…

        13

        FATİH DOĞAN: Beşiktaş'ın da dün Antalyaspor karşısında diğer takımlar gibi fiziksel zafiyetler yaşadığını gördük. Ancak bu kalite sorununu daha net ortaya çıkardı. Bırakın Vodafone Park'ta "Ruhumuz yeter" diyerek para verip karton resimlerini koyan taraftarları, gerçeği dün tribünde olsa yine takıma etki edemezdi.

        14

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ