Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Beşiktaş Slovan Bratislava MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Beşiktaş galibiyetle tanıştı! - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde K Grubu'ndaki 5. maçında Slovan Bratislava'yı 2-1 mağlup etti. Gruptaki ilk 4 maçında da rakiplerine yenilen Beşiktaş bu sonucun ardından Avrupa'da bu sezon ilk kez 3 puanla tanıştı.

        Slovan Bratislava, 35. dakikada Daniel ile 1-0 öne geçerken siyah-beyazlılar 75. dakikada Enzo Roco ile cevap verdi. Son 20 dakikada rakip sahada etkinliğini artıran ve oyunu neredeyse tek kaleye çeviren Beşiktaş 90+1'de penaltı kazandı. Topun başına geçen Ljajic skoru 2-1'e getirdi ve siyah-beyazlılar mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

        Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup oyundan çıkarken taraftarın ıslıklı tepkisini gördü.

        Gruptaki diğer mücadelede Braga ile Wolverhampton 3-3 berabere kaldı. 5. hafta sonunda Braga 11 puanla liderliğini sürdürürken Wolverhampton 10 puanla ikinci sırada yer aldı. Slovan Bratislava 5. haftayı 4 puanla, Beşiktaş ise 3 puanla kapattı.

        REKLAM

        26. dakikada Beşiktaş önce Oğuzhan'ın sağ kanattan, ardından Caner'in sol kanattan yaptığı üst üste ortalarla Umut Nayir'i ceza sahasında topla buluşturmayı denedi ama başarılı olamadı.

        28. dakika Caner'in sol kanattan yerden yaptığı ortayı Bratislava savunması uzaklaştıramadı.Topu önünde bulan Oğuzhan müsait pozisyonda gelişine vurdu. Ama iyi bir şut atamayınca top auta gitti.

        DOLMABAHÇE'DE SOĞUK DUŞ

        35. dakikada Vernon'un sol kanattan yaptığı ortaya Rebocho yükselmesine rağmen dokunamadı. Topu bir anda önünde bulan Daniel ise vuruşunda ağları havalandırdı.

        SLOVAN'DAN BİR TEHLİKE DAHA

        43. dakikada Sağ kanattan önüne atılan ara pasa hareketlenen Sporar, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama vuruşu yandan auta gitti.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve konuk ekip soyunma odasına 1-0 önde gitti.

        48. dakikada Umut ceza yayında sırtı dönük bir şekilde topu kontrol etti, ardından hemen dönüp kaleye vurmayı denedi. Ama vuruşunda top kaleci Greif'in kucağında kaldı.

        54. dakikada Slovan Bratislava'da Holman'ın kullandığı frikikte top dönünce Karius ancak omzuyla kurtarıp kornere gönderebildi.

        REKLAM

        63. dakikada Rharsalla'nın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında iyi yükselen Horman'ın kafa vuruşu üstten auta gitti.

        64. dakikada Rabiu'nun sol kanattan yaptığı ortasına Karius güçlükle müdahale edebildi. Ardından seken topu Caner uzaklaştırdı.

        68. dakikada Caner'in sol kanattan yaptığı ortaya Umut ulaşamayıp yerde kaldı. Umut penaltı beklese de hakem oyunu devam ettirdi.

        71. dakikada N'Koudou'nun sol kanattan yaptığı ortayı ceza sahasında Umut kaleye sırtı dönük bir şekilde kontrol etti ve Ljajic'e pasını verdi. Ljajic ise şut açısı ararken kalabalıkta kayboldu ve topu kaybetti.

        KARTAL DİREĞE TAKILDI!

        72. dakikada Oğuzhan'ın topuk pasıyla ceza sahasında topla buluşan Umut'un vuruşu direkten geri döndü.

        BU KEZ GOL!

        75. dakikada N'Koudou'nun sol kanattan yaptığı ortasına iyi yükselen Roco'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu.

        GALİBİYET GOLÜ!

        90+1'inci dakikada topla ceza sahasına giren Diaby Abena'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Ljajic hata yapmadı ve skoru 2-1'e taşıdı.

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi K Grubu'ndaki ilk galibiyetini Slovan Bratislava karşısında elde etti.

        Grubundaki ilk 4 maçından mağlup ayrılan siyah-beyazlı ekip, 5. hafta karşılaşmasında ise Slovakya temsilcisi Slovan Bratislava'yı uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle 2-1 yendi.

        K Grubu'ndaki 4 yenilginin ardından kazanan Beşiktaş, 3 puana yükseldi.

        KÖTÜ REKORUNU SONLANDIRDI

        Siyah-beyazlı ekip, Slovan Bratislava'yı 2-1 yenerek Avrupa kupalarında üst üste yenilme şansızlığını da sonlandırdı.

        Geçen sezon Malmö'ye mağlup olan Beşiktaş, bu sezon da üst üste 4 karşılaşmadan yenilgiyle ayrıldı. Avrupa kupalarındaki en uzun yenilgi serisiyle karşı karşıya kalan siyah-beyazlılar, Slovan Bratislava karşısında sevinmeyi bildi.

        VODAFONE PARK'TA 3 MAÇ SONRA KAZANDI

        Beşiktaş, Avrupa kupalarında evindeki 3 maçın ardından kazanmayı başardı.

        Vodafone Park'ta Malmö, Wolverhampton ve Braga ile oynadığı karşılaşmaları yenilgiyle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, Slovan Bratislava'ya üstünlük kurmayı başardı.

        OĞUZHAN YİNE YUHALANDI

        Beşiktaş'ta 76. dakikada yerini Güven Yalçın'a bırakan Oğuzhan Özyakup, önceki karşılaşmalarda olduğu gibi siyah-beyazlı taraftarların tepkisine maruz kaldı.

        Taraftarlar, değişiklik için kenara gelen Oğuzhan'ı yuhaladı.

        ROCO'DAN AVRUPA'DA İKİNCİ GOL

        Siyah-beyazlı ekibin beraberlik golünü atan Enzo Roco, Avrupa kupalarında ikinci kez gol sevinci yaşadı.

        Beşiktaş'ta fazla şans bulamayan Roco, geçen sezon yine Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg mücadelesinde fileleri havalandırmıştı.

        BEŞİKTAŞ'IN PENALTI BEKLENTİSİ

        Beşiktaşlı oyuncular 82. dakikada Muhammed Elneny'nin De Kamps'ın müdahalesiyle yerde kalmasının ardından penaltı bekledi.

        Arnavut hakem Enea Jorgji devam kararı verirken Elneny, pozisyonun ardından Jorgji'ye sert tepki gösterdi. Arnavut hakem, bu nedenle Elneny'e sarı kart gösterdi.

        Beşiktaş kenar yönetimi de bu karara sert tepki gösterdi. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü de hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

        LJAJIC BU SEFER HATA YAPMADI

        Siyah-beyazlı takımın penaltısında Adem Ljajic, Vodafone Park'ta Braga ile oynanan karşılaşmadaki hatayı yapmadı.

        Braga karşısında penaltıyı değerlendiremeyen Ljajic, Slovan Bratislava karşısında 90+2. dakikada vuruşu gole çevirerek takımını 2-1 öne geçirdi.

        NECİP UYSAL'A DESTEK

        Taraftarlar, Slovan Bratislava karşısında sağ bekte oynayan Necip Uysal'a büyük destek verdi.

        Maçta zaman zaman şık hareketleriyle taraftarları coşturan Necip, maç sonrası üçlü çektiren isim oldu. Öte yandan karşılaşmanın ardından soyunma odasına yönelen iki takım oyuncuları ve teknik heyeti arasında gerginlik yaşandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ