Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Konyaspor: 2 - Beşiktaş: 3 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren müsabakada rakibine penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak yarı finale çıktı. Uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca, penaltı atışlarına geçildi.

        Beşiktaş'ta penaltıları kullanan Ghezzal, Resier ve Necip Uysal topu filelerle buluştururken, Mensah ise çerçeveyi tutturamadı.

        Konyaspor'da ise Guilherme ve Miya atışları değerlendirdi. Ev sahibi ekipte Kravets, Skubic ve Abdülkerim Bardakçı penaltı atışlarından faydalanamadı.

        Beşiktaş, penaltı atışlarında İttifak Holding Konyapor'a 3-2 üstünlük kurarak kupada yarı finale yükseldi. Siyah-beyazlılar yarı finalde Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

        NORMAL SÜRE SONUCU:

        18' Abdulkerim | 13' Oğuzhan

        PENALTILAR

        Konyaspor: 2 | Kravets, Guilherme, Skubic, Miya, Abdulkerim

        Beşiktaş: 3 | Ghezzal, Mensah, Necip, Rosier

        4. dakikada Hasic'in pasıyla ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Oğuzhan'ın kale sahasına doğru yaptığı ortada top kaleci Eray'da kaldı.

        12. dakikada Oğuzhan derin bir pasla Cenk'i savunmanın arkasına kaçırmak istedi. Konyaspor savunmasından seken top yeniden Oğuzhan'ın önünde kaldı. Oğuzhan uygun pozisyonda şık bir vuruşla topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

        17. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte çok iyi yükselen Abdülkerim Bardakçı sert bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi.

        REKLAM

        27. dakikada sağ kanattan Oğuzhan'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Atiba, topu yeniden Oğuzhan'a verdi. Ofsayt bayrağı bu pozisyon için havaya kalktı.

        35. dakikada Nkoudou'nun pasıyla Hasic ceza sahasının sağından ceza sahasına sokuldu. Abdülkerim araya girip topu uzaklaştırdı.

        40. dakikada Hasic'in pasıyla sağ kanatta hareketlenen Rosier'in ön direğe yerden gönderdiği topa Cenk istediği gibi dokunamadı ve top kaleci Eray'da kaldı.

        İlk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

        46. dakikada ceza sahasında topla buluşan Atiba, Oğuzhan'ı gördü. Oğuzhan sol çaprazdan altı pasa sert bir top kesti, Cenk bu topa dokundu ve ağlara gönderdi. Ancak hakem Atiba'nın Oğuzhan'a pas vermeden önce Ahmet Çalık'a faul yaptığını tespit etti.

        56. dakikada Rosier'in sağ kanattan arka direğe yaptığı ortada N'Koudou topu kale sahasına çevirdi. Cenk bu topa kafayla dokundu. Kaleci Eray parmaklarının ucuyla topu çeldi.

        69. dakikada Aboubakar ile verkaç yapan Atiba ceza sahasına sokulmak istedi. Ahmet Çalık araya girip tehlikeyi büyümeden önledi.

        REKLAM

        80. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan N'Koudou'nun arka direğe havalandırdığı topa Larin kafayı vurdu. Ama top kaleye paralel gitti.

        111. dakikada sağ kanattan sıfıra inen Aboubakar'ın geriye çıkarttığı topla buluşan Ghezzal iki kez üst üste şut çekti. Ama iki şutu da Konyaspor savunmasından döndü.

        117. dakikada sağ kanattan Ghezzal'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Welinton kafayı vurdu. Top az farkla yandan auta gitti.

        120. dakikada avunmanın arkasına atılan topa Kravets hareketlendi. Topu kaleci Utku'nun üzerinden aşırtmak istedi. Ama top Utku'dan döndü.

        Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

        Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

        İttifak Holding Konyaspor: Eray Birniçan, Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme, Musa Çağıran (Dk. 78 Oğuz Kağan Güçtekin), Hadziahmetovic (Dk. 46 Diomande), Sekidika (Dk. 91 Bytyqi), Shengelia (Dk. 61 Miya), Milosevic (Dk. 78 Rahmanovic), Cikalleshi (Dk. 65 Kravets)

        Beşiktaş: Utku Yuvakuran, Rosier, Vida, Montero (Dk. 25 Welinton), N'Sakala, Necip Uysal, Hasic (Dk. 64 Larin), Atiba (Dk. 106 Mensah), Oğuzhan Özyakup (Dk. 82 De Souza), N'Koudou (Dk. 82 Ghezzal), Cenk Tosun (Dk. 64 Abubakar)

        Goller: Dk. 13 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 17 Abdülkerim Bardakçı (İttifak Holding Konyaspor)

        Sarı kartlar: Dk. 20 Montero, Dk. 84 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 29 Cikalleshi, Dk. 32 Shengelia, Dk. 80 Ahmet Çalık (İttifak Holding Konyaspor)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ