Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Sivasspor MAÇ ÖZETİ - Beşiktaş'a farklı galibiyet yetmedi! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 2017-2018 sezonundaki mücadelesini Demir Grup Sivasspor maçıyla tamamladı. Geride kalan 2 sezonu şampiyonlukla tamamlayan ancak bu sezon umduğunu bulamayan siyah-beyazlı ekip, rakibini 5-1 yenerek sezonu galibiyetle tamamladı. Galatasaray, 75 puanla şampiyonluğunu ilan ederken Fenerbahçe 72 puanla ikinci, Başakşehir de Fenerbahçe ile aynı puanda üçüncü oldu.Şampiyonlar Ligi vizesi almak isteyen Kara Kartal, kendi maçını 5-1 kazansa da Başakşehir ve Fenerbahçe'nin de rakiplerini yenmesiyle Devler Ligi biletini alamadı.Beşiktaş, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - SİVASSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Maça hızlı başlayan Beşiktaş, aradığı golü 29. dakikada buldu. Kara Kartal'ı 1-0 öne geçiren kişi Anderson Talisca oldu.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve Kartal, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

        Beşiktaş, ikinci yarıya da hızlı başladı. 51. dakikada Larin sahne aldı ve farkı 2'ye çıkardı.

        Sivasspor, bu gole 3 dakika sonra cevap verdi. 54. dakikada Hakan, takımı adınarakip fileleri havalandırdı ve farkı 1'e indirdi.

        Sivasspor'da Delvin N'Dinga 66. dakikada ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

        Mücadelede 73. dakika oynanırken Larin bir gol daha attı farkı yeniden 2'ye çıkardı.

        Beşiktaş, 3. golden sonra da etkili ataklarını sürdürdü ve 77. dakiakada Talisca, kendisinin 2, takımının 4. golünü kaydetti.

        Karşılaşmanın son anlarına girilirken Babel, 85. dakikada skoru 5-1'e getiren golü attı.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş,mücadeleyi 5-1 kazandı. Kara Kartal, sezonu 71 puanla dördüncü sırada tamamladı. Sivasspor ise sezonu 49 puanla tamamladı.

        BEŞİKTAŞ: 5 - DEMİR GRUP SİVASSPOR: 1

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Asım Yusuf Öz

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Necip Uysal, Medel, Vida, Adriano, Tolgay Arslan (Dk. 77 Fatih Aksoy), Oğuzhan Özyakup, Lens (Dk. 64 Mustafa Pektemek), Talisca, Babel, Larin (Dk. 82 Gökhan Töre)

        DEMİR GRUP SİVASSPOR: Ali Şaşal Vural, Auremir, Medjani, Boye, Ziya Erdal, Hakan Arslan, Ndinga, Rybalka (Dk. 79 Mert Hakan Yandaş), Robinho (Dk. 75 Muhammed Demir), Emre Kılınç, Kone (Dk. 62 Bifouma)

        GOLLER: Dk. 29 Talisca, Dk. 50, 73 ve 76 Larin, Dk. 86 Babel (Beşiktaş), Dk. 54 Hakan Arslan (Demir Grup Sivasspor)

        KIRMIZI KART: Dk. 66 Ndinga (Demir Grup Sivasspor)

        SARI KARTLAR Dk. 45+1 Larin, Dk. 55 Medel, Dk. 90+2 Vida (Beşiktaş), Dk. 47 Robinho, Dk. 71 Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor)

        MAÇIN DAKİKALARI

        21. dakikada Necip Uysal'ın sağ kanattan ortasında altıpasın önünde topla buluşan Larin'in kafa vuruşunda, kaleci Ali Şaşal Vural rahat bir şekilde meşin yuvarlağı kontrol etti.

        25. dakikada Emre Kılınç, sol taraftan son çizgiye indiği anda yerden Rybalka'yı gördü. Bu oyuncunun yerden sert şutunda kaleci Fabricio, meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere gönderdi.

        29. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Babel'in ortasında altıpas önünde boş pozisyonda Talisca, meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi.

        33. dakikada sağ kanattan Auremir'in yerden sert ortasında top arka direkte Kone'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak Medel'den sekti. Dönen topu Emre Kılınç tamamlamaya çalıştı. Meşin yuvarlak farklı biçimde üstten auta gitti.

        36. dakikada Lens'in soldan kullandığı kornerde arka direkte topla buluşan Larin'in kafa vuruşunda, kaleciyi geçen meşin yuvarlağı savunma çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

        Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

        İKİNCİ YARININ DAKİKALARI

        49. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Talisca'nın plase şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

        50. dakikada Oğuzhan Özyakup'un uzak mesafeden şutunda kaleci topu kornere tokatladı.

        Aynı dakika içinde Beşiktaş sağdan kullandığı kornerde farkı 2'ye çıkardı. Talisca'nın ortasında altıpasta topla buluşan Larin, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 2-0

        53. dakikada Robinho'nun sağdan ortasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Emre Kılınç'ın sert şutunda kaleci Fabricio, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        54. dakikada soldan kullanılan kornerde ceza sahası içinde oluşan karambolde topla son olarak Hakan Arslan buluştu. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak savunmaya rağmen ağlarla buluştu: 2-1

        73. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, Tolgay Arslan'ın pasında sağ çaprazda topla buluşan Larin, kalesini terkeden kaleci Ali Şaşal Vural'ın altından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

        76. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Talisca'nın şutunda, ceza alanı içinde bulunan Larin'e çarpan meşin yuvarlak bir kez daha filelere gitti: 4-1

        86. dakikada Talisca'nın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Babel'in dönerek yerden sert şutunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 5-1

        Beşiktaş, karşılaşmayı 5-1 kazandı ve sezonu galibiyetle tamamladı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Demir Grup Sivasspor'u 5-1 yendi.

        Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen siyah-beyazlı takım, ilk yarıyı Anderson Talisca'nın kafa golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda üst üste goller bulan Beşiktaş, karşılaşmayı 5-1 kazandı.

        Süper Lig'de 21. galibiyetini alan siyah-beyazlı takım, 8 beraberlik ve 5 yenilgi sonunda 71 puan topladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2015-2016 ve 2016-2017'de şampiyon olan Beşiktaş, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'in gerisinde sezonu 4. sırada tamamladı.

        SERİ 44 MAÇA ÇIKTI

        Siyah-beyazlı takım, rakibini mağlup ederek iç sahadaki namağlup serisini 44 maça çıkardı.

        Evindeki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşayan Beşiktaş, sonraki 44 lig karşılaşmasında rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu maçlarda 37 galibiyet ve 7 beraberlikle 118 puan topladı.

        Bu maçların 37'sini Vodafone Park'ta oynayan Beşiktaş, yeni stadında 30 galibiyet alırken, 7 kez berabere kaldı.

        VODAFONE PARK'TAKİ SERİ 11 MAÇA ÇIKTI

        Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park'taki lig maçlarında üst üste 11. galibiyetini aldı.

        Bu stattaki son puan kaybını ligin 12. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor ile 0-0 berabere kalarak yaşayan Beşiktaş, sonraki 11 karşılaşmada 33 puan çıkardı.

        TOSIC VEDA ETTİ

        Beşiktaş'ta 3 sezon forma giyen ve Çin Süper Lig takımlarından Guangzhou R&F Futbol Kulübüne transfer olan Dusko Tosic, siyah-beyazlı taraftarlara veda etti.

        Devre arasında Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Tosic'e hizmetlerinden dolayı bir plaket verdi. Tosic, daha sonra saha içine girerek taraftarları selamladı. Sırp savunma oyuncusu, lehine tezahürat yapan siyah-beyazlılara üçlü çektirdi.

        GÖKHAN TÖRE 2 YIL SONRA

        Maçın 82. dakikasında Larin'in yerine oyuna dahil olan Gökhan Töre, 2 yıllık uzun bir aranın ardından Beşiktaş formasıyla maça çıktı.

        Siyah-beyazlı takımda son resmi maçını 18 Mayıs 2016'da Konyaspor karşısında oynayan Gökhan Töre, geçen sezon İngiltere'nin West Ham United ekibinde kiralık olarak görev almıştı. Sakatlığı nedeniyle Beşiktaş'a dönen Gökhan Töre, sezon başındaki ağır sakatlığı nedeniyle bu sezon forma şansı yakalayamamıştı. Siyah-beyazlı oyuncu, iyileşmesinin ardından sezonun son maçında forma giyme şansı buldu.

        SİYAH-BEYAZLI TARAFTARLARDAN LENS'E TEPKİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar, bu sezon performansıyla eleştirilen Jeremain Lens'e ikinci yarıda zaman zaman tepki gösterdi.

        Taraftarlar, Lens'i ayağına top geldiği anlarda yuhaladı. 64'üncü dakikada yerini Mustafa Pektemek'e bırakan Hollandalı futbolcuya takım arkadaşları ve teknik heyet destek verdi.

        Beşiktaşlı taraftarlar, maçın son bölümlerinde teknik direktör Şenol Güneş lehine tezahüratta bulundu.

        TALISCA'DAN ÜÇLÜ

        Beşiktaş'ta son 2 sezonda kiralık olarak oynayan Talisca, maç sonrası taraftarlara üçlü çektirdi.

        Siyah-beyazlı oyuncular, gelecek sezon Beşiktaş'ta forma giymesi beklenmeyen Talisca'yı omuzlara aldı.

        Bu arada devre arasında Beşiktaş'tan İngiltere'nin Everton ekibine transfer olan Cenk Tosun da eski takımının karşılaşmasını tribünden takip etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ