Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beşiktaş'ta bir kadına saldıran şüpheli tutuklandı

        Bir okulda öğretmenlik yapan Ş.N.E. Ihlamurdere Caddesi'ndeki kafenin önünden geçerken bir kadının saldırısına uğradı. Aynı kadın olaya tepki gösteren bir kişiyle de kavga etti. Öğretmen Ş.N.E.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri şüpheli Berrak K.'yı Büyükçekmece'de gözaltına aldı.

        Ressam olduğu öğrenilen Berrak K.'nin "uyuşturucu madde kullanmak" ve "Mala zarar vermek" suçlarından polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Berrak K. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        TUTUKLANDI

        Berrak K., halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanılarak alenen aşağılama suçundan tutuklandı.

        İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        REKLAM

        Şüpheli Berrak K.'nın emniyetteki ifadesinde "Olay günü 18.00 sıralarında Nişantaşı'nda bir galeri açılışına gittim. Çıkışta yaya olarak Beşiktaş'a indim. Keyifli şekilde yolda yürüyordum. Sergi açılışında ikram edilen birkaç küçük bardak alkol almıştım ancak kendimdeydim. Sarhoşluğum yoktu" dediği öğrenildi.

        Şüpheli kadının ifadesinin devamında, "Yolda birkaç defa araçların sıkıştırması ve korna çalmalarından rahatsız oldum. Cadde üzerinde yürüdüğüm esnada ismini olay akabinde öğrendiğim Ş.N.E.'nin bana doğru kulaklığını takmış bir halde yürüdüğünü gördüm. Bu kişi tiksinmiş bir şekilde bana bakıyordu. Ben de bunun üzerine bu kadına refleksle bir tokat attım. Sonra yürüyerek oradan uzaklaştım. Bu kişiyi hiç tanımıyorum. İlk defa orada gördüm. Aramızda husumet yoktur. Olaydan sonra da kendisiyle karşılaşmadık. Şimdi görsem de bu kişiyi tanımam. Ani bir refleksle olmuş bir harekettir. Başka bir amacım yoktu" dediği kaydedildi.

        TUTUKLAMA TALEBİ

        Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Beşiktaş’ta bir kadını darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Berrak K., halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Şüpheli ile müşteki arasında önceye dayalı bir irtibat bulunmadığını belirten savcılık, şüphelinin sırf dini düşüncelerinden dolayı bir kıyafet tercih etmesinden nedeniyle müşteriye bir şeyler söyleyerek darp ettiğini belirtti. Savcılık eylemin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçunu oluşturduğu belirtilerek şüpheli Berrak K.’yı tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ