Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Binlerce Göztepe taraftarı yeni evlerine yürüdü! - Futbol Haberleri
        1

        Bugün yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde Beşiktaş'la karşılaşacak Göztepe'de yaklaşık 15 bin futbolsever kortej eşliğinde stada yürüdü.

        2

        Saat 12.00'de Susuzdede Parkı'nda toplanan 7'den 77'ye binlerce sarı-kırmızılı taraftar, tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakıp Mithatpaşa Caddesi'nden yıllardır heyecanla bekledikleri stada geldi.

        3

        Büyük coşku ve heyecan yaşayan sarı-kırmızılılar, kulüp binasına geldiklerinde ise hep bir ağızdan kulübün amatör kümeye kadar düştüğü 2003-2007 yılları arasında Göztepe taraftarlarıyla özdeşleşen İsyan Marşı'nı söyledi.

        7

        Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, stadın maraton tribünü önünde Kızılay standı kuruldu.

        8

        Taraftarlar Kızılay aracılığıyla depremzedelere yardımda bulundu.

        9

        GÜRSEL AKSEL STADI

        TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen ve 9 Eylül 2017'de temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin içindeki Gürsel Aksel Stadı bugün açıldı.

        10

        Stadın yapıldığı arazide bulunan eski stat, 1949 yılında Göztepe Stadı adıyla hizmet vermeye başladı.

        11

        Stadın ismi 1978'de vefat eden sarı-kırmızılı ekibin efsane futbolcularından Gürsel Aksel olarak değiştirildi.

        12

        Yıkılmadan önce daha çok altyapı takımlarının antrenman yaptığı stat, İzmirspor'un o zamanki adıyla 2. Lig (şimdiki TFF 1. Lig) maçlarına ve 3. Lig ile amatör maçlarına ev sahipliği yaptı.

        13

        Bir dönem sarı-kırmızılı ekibin antrenmanlarını yaptığı tesiste 2004'te Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynamaya gelen İtalyan ekibi Juventus da bir idman gerçekleştirmişti.

        14

        Toplam 34 dönüm alan üzerine inşa edilen Gürsel Aksel Spor Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde stat dışındaki kafe, restoran, ticari alan, kulüp ve oyuncak müzesi, sağlık merkezi ve fitness salonu gibi yapılar ise önümüzdeki dönemde açılacak.

        15

        Toplam 39 locanın yer aldığı ve saha zemininin hibrit çim olduğu statta led aydınlatmalar kullanılacak. Stadın çatısında 600 metrelik yürüyüş parkuru da yer alıyor.

        16

        Seyirci kapasitesi 20 bin 40 olan statta kale arkası tribündeki koltukların kaldırılmasıyla kapasite 25 bine yükselecek.

        17

        TFF 2. Lig'de yer aldığı 2014-2015'te bir maçını Sakarya'da oynamak zorunda kalan Göztepe, TFF 1. Lig'de 2015-2016 sezonunda iç saha maçlarını Bursa ve Manisa'daki statlarda yapmıştı.

        18

        Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig vizesi aldığı 2016-2017 sezonunda ise Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'na geçmişti.

        19

        GÜRSEL AKSEL KİMDİR?

        Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 1937 yılında dünyaya gelen Gürsel Aksel ile ağabeyi Güler Aksel, 1955'te Manisa Gençlik'te forma giydikleri dönemde Göztepe'ye transfer oldular.

        20

        Gürsel Aksel'in ağabeyi Güler, Göztepe'de profesyonel sözleşme imzalayan ilk isim olarak tarihe geçti.

        21

        1955'ten itibaren Göztepe formasını çıkarmayan Gürsel Aksel, 1959'da başlayan Süper Lig'de aralıksız 14 sezonda 390 maça çıktı.

        22

        Sarı-kırmızılı ekipte ligde en fazla maça çıkan oyuncu konumunda bulunan Gürsel Aksel, attığı 79 golle, 145 gol kaydeden Fevzi Zemzem'den sonra en golcü isim unvanına sahip.

        23

        A Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra Ümit Milli Takım ve Ordu Milli Takımları'nda da görev yapan Gürsel Aksel, A Milli Takım formasıyla çıktığı 3 müsabakada 1 gol kaydetti.

        24

        Gürsel Aksel, Göztepe'de 1975-1976 sezonunda görev yapan İngiliz teknik adam Oscar Hold'un görevden ayrılmasının ardından ligin son 4 maçında sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör olarak görev yaptı. Aksel, daha sonra Orduspor, Boluspor ve Çaykur Rizespor'da da teknik direktörlük görevi yaptı.

        25

        Rize'de görev yaptığı dönemde 12 Ekim 1978 günü bir benzin istasyonuna gaz almak için giden Gürsel Aksel, meydana gelen patlamanın ardından hayatını kaybetmişti.

        26

        Dilek Aksel'le evli olan ve henüz 41 yaşında hayatını kaybeden Gürsel Aksel'in Esra ve Namık isminde iki çocuğu bulunuyordu.

        27

        Gürsel Aksel'in vefatının ardından 23 Kasım 1978'de Göztepe Stadı'nın ismini Gürsel Aksel Stadı olarak değiştirilmişti.

        34
        35
        36

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ