Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Bitcoin neden düşüyor ve ne kadar oldu? Bitcoin son durum nedir? İşte Bitcoin'in düşme nedeni! 1 Bitcoin kaç TL? - Kripto Para Haberleri
        1

        Kripto para dünyası bir kez daha ciddi bir düşüşle sarsıldı. Ekonomi dünyasındaki son dakika gelişmeleri nedeniyle başta Bitcoin, yüzde 8.4 değer kaybetti. İşte, yurt genelinde de binlerce yatırımcısı bulunan Bitcoin'in neden düştüğüne ilişkin ayrıntılar...

        2

        BITCOIN NEDEN DÜŞTÜ? İŞTE SEBEPLERİ

        Fed Başkanı Jerome Powell'ın 'şahin' açıklamalarıyla salı gününden bu yana artan satış baskısı, Silvergate'in tasfiye kararı, Biden yönetiminin kripto paralara yönelik yeni vergi planı ve Huobi'nin yerel parası Huobi Token'da yaşanan olağan dışı hareketlerle birleşince kripto paralarda sert düşüş yaşandı.

        3

        Bitcoin bu sabah itibarıyla günlük yüzde 8.4 değer kaybederek yaklaşık 3 ayın ardından ilk kez 20.000 doların altına geriledi. Düşüş piyasa geneline yayılırken kripto paraların toplam piyasa değeri 68 milyar dolar eridi.

        Böylece Bitcoin dolar bazında yatırımcısına son 1 haftada yüzde 10.8 kaybettirmiş oldu.

        4

        ETHEREUM'DA GERİLEME SÖZ KONUSU!

        Benzer şekilde Ethereum da bugün yüzde 7.9 gerileyerek 1.417 dolara düştü. Bitcoin'deki sert gerileme piyasa genelinde yayıldı.

        5

        Binance Coin günlük yüzde 6, Ripple yüzde 3.7, Cardano (ADA) yüzde 3.4, Polygon yüzde 4.7, Dogecoin ise yüzde 8.5'lik düşüşler kaydetti.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ