Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Bitlis teravih namazı saati 2023: Diyanet Bitlis teravih namazı vakti bugün saat kaçta?
        1

        Teravih namazı için kesin bir saat olmamakla beraber; Teravih namazının vakti yatsı namazının arkasından fecre kadar geçen süredir. Vitirden sonra kılınması câiz olmakla birlikte uygulamada vitirden önce kılınmaktadır. Peki, Bitlis teravih namazı kaçta kılınacak? İşte Bitlis teravih vakti...

        Bitlis teravih namazı saati: 19.49

        BİTLİS NAMAZ SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

        2

        İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

        Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023 Dini Günler Takvimine göre; Ramazan bu sene 23 Mart Perşembe günü başladı. Buna göre; 2023 yılının ilk teravih namazı 22 Mart 2023 gecesi kılınacak.

        3

        BİTLİS'DE TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

        Bitlis'de 22 Mart Perşembe günü yatsı ezanı 19.49'da okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak.

        4

        TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT, FARZ MI?

        Teravih namazı, Ramazan ayına mahsus 20 rekattan ibaret bir müekked sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatla kılmayıp evlerinde yalnız başlarına kılanlar sünneti terk edip hata işlemiş olurlar. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ