Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler BORON nedir? İşte tanıtımı yapılan yerli temizlik ürünü Boron'un özellikleri - Merak Edilenler Haberleri

        Boron yerli temizlik ürünü olarak önceki gün tanıtıldı. İçeriğinde bor madeni bulunan ürünün lansmanına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Savunma sanayisi, seramik, tarım ve temizlik ürünlerine kadar çok çeşitli alanlarda kullanılan bor, Türkiye’nin bir üst lige çıkma yolunda en güçlü oyuncularından biri olacak. Eskişehir Kırka Bor İşletme tesislerinde üretilen Boron, yüzde yüz doğal minarelli içeriği ve yerli olmasıyla pazarda fark yaratacak" dedi. Boron'un özellikleri haberimizde.

        BORON'UN ÖZELLİKLERİ

        - Doğal mineralli temizlik ürünüdür.

        - Fosfat içermez.

        - Petrol türevi hammaddeler içermez.

        REKLAM

        - Zaralı kimyasallar içermez.

        - Alerjen parfümler içermez

        - Anti Alerjik ve Antifungal etki sağlar.

        - Çamaşırları yumuşatma özelliği vardır.

        - Ön yıkamasız temizlik sağlar.

        - Renkleri soldurmadan temizler.

        - Kireç çözücü etkiye sahiptir.Kireç çözücü ürünler kullanmanıza gerek kalmadan makinenizi pırıl pırıl yapar ve ömürünü uzatır.

        - Evsel ve endüstriyel lekelerin temizlenmesinde etkilidir.

        Ürün ambalajında kulanılan malzeme tamamen geri dönüştürülebilir özellikte. Baskıda kullanılan mürekkep ağır metaller içermeyecek. Doğal mineralli temizlik ürünü BORON; Petrol türevi ve fosfat gibi zararlı kimyasallar ve alerjen parfümler içermez. İnsan sağlığına, doğaya ve çevreye zarar veryecek. Bor mineralleri, birçok farklı şekilde çamaşır temizlik ürünleri, ev veya endüstriyel tip temizleyiciler ve kişisel bakım ürünlerinin üretiminde kullanılır.

        BORON'UN FİYATI

        Bordan temizlik ürünü çalışmalarının 2012 yılına dayandığını anlatan Bakan Dönmez, ürünün fiyatının yıl içinde değişmeden aynı kalacağını da vurguladı. Enerji Bakanı, "Boron’un pazar payının artması ile ithal ettiğimiz temizlik ürünü de azalacak. Yerli kaynaklarımızı yerli insan gücümüzle işleyerek birer değer üretmek istiyoruz" diye konuştu.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ