Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bugün Kandil mi ve ne kandili? 2022 Regaip Kandili ne zaman, yarın mı idrak edilecek ve hangi gün? Diyanet kandil günleri tarihleri
        1

        Bugün Regaib Kandili mi? Bugün Kandil mi? Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Dini Günler Takvimi Kandil Günleri tablosu yayınlandı. Merak edilen sorular tablonun yayınlanmasının ardından cevabını buldu. Peki, Üç Aylar'ın ilk kandili olan Regaib Kandili ile ilgili merak edilenler..

        2

        BUGÜN KANDİL Mİ? REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN 2022?

        Hemen belirtelim ki, bugün kandil değil. 2022 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili, 3 Şubat 2022 Perşembe günü yani bugün değil yarın idrak edilecek.

        ÜÇ AYLAR ORUCU NASIL TUTULUR? - TIKLAYINIZ

        ÜÇ AYLAR DUASI İÇİN TIKLAYINIZ

        RECEP AYI İBADETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        EN GÜZEL ÜÇ AYLAR MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        REGAİP KANDİLİ NEDİR?

        Sözlükte “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamındaki ragībenin çoğulu olan regāib kelimesi hadis ve fıkıh literatüründe “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel”, özellikle Mâlikî fıkıh kaynaklarında sünnetin mukabili olarak “müstehap, nâfile ibadet” mânalarında kullanıldığı gibi hicrî takvime göre yedinci ay olan recebin ilk perşembesini cumaya bağlayan geceye ad olmuştur.

        4

        REGAIP KANDİLİ'NDE NASIL İBADET EDİLİR?

        Regâip gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

        Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ