İki genç kızı hayattan kopardı! İşte ilk ifadesi!
Bursa'da, otomobilin ağaca çarptığı, 24 yaşındaki Sena Arslan ile 23 yaşındaki Şilan Kızılveren'in hayatını kaybettiği kazada yaralanan ve 1.44 promil alkollü olduğu ortaya çıkan 28 yaşındaki sürücü Selahattin Yiğit, tedavisinin ardından gözaltına alındı. İfadesinde, "Yollar ıslaktı, araç kaydı ve kaza oldu. Kendi kontrolüm dışında meydana geldi" diyen sürücü tutuklandı
ABONE OLBursa'da yürek yakan kaza, 20 Ocak’ta saat 01.30 sıralarında, İnegöl ilçesi kırsal Ortaköy Mahallesi yolunda meydana geldi.
DHA'daki habere göre İnegöl yönüne giderken Selahattin Yiğit’in (28) kontrolünü yitirdiği otomobil, yol kenarındaki ağaca çarptı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve itfaiye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Şilan Kızılveren, 23 yaşında hayatını kaybetti.Sağlık ekiplerinin kontrolünde otomobildeki Sena Arslan (24) ile Şilan Kızılveren'in (23) hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada otomobilin sürücü Selahattin Yiğit ile Onur C. (25) yaralandı.
Yaralılar ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, otomobil sürücüsü Yiğit’in 1.44 promil alkollü (yasal sınır 0.50) olduğu belirlendi.
4 arkadaşın eğlenmek için dışarı çıktığı ve eve dönüş yolunda kazanın meydana geldiği öğrenildi.
Arslan ile Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 3'üncü sınıf öğrencisi olduğu ve tatil için ailesinin yanına geldiği öğrenilen Kızılveren, İnegöl’de toprağa verildi.
Tedavisi tamamlanan Selahattin Yiğit gözaltına alındı.
Emniyetteki ifadesinde, “O akşam gezdikten sonra geri dönüyorduk. Yollar ıslaktı, araç kaydı ve kaza oldu. Kendi kontrolüm dışında meydana geldi” dediği öğrenilen Yiğit, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.