Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bursluluk sınavı son başvuru günü ne zaman, hangi tarihte? 2022 İOKBS sınavı ne zaman, hangi gün gerçekleştirilecek? Bursluluk başvurusu nasıl ve nereden yapılır?
        1

        Yüz binlerce veli ve öğrencinin gözü Bursluluk sınav tarihine çevrildi. Sınav tarihine kısa bir süre kala gözler İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav (İOKBS) Bursluluk sınavı ne zaman? sorusuna çevrildi. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, 9, hazırlık sınıfı, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen bursluluk sınavının ne zaman yapılacağı araştırılıyor. İşte, 2022 İOKBS takvimi...

        2

        BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

        İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’a göre 21 Nisan'da başlayan başvurular 13 Mayıs tarihinde sona erecek.

        Sınava kılavuzda belirtilen koşulları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilecekler. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti verilecek.

        3

        2022 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Bakanlığın yayınladığı 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 04 Eylül 2022'de yapılacak. Sınavın başvuru tarihi daha sonra yayınlanacak başvuru kılavuzunda açıklanacak.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ