Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Camdaki Kız Cana'nın babası kim? Camdaki Kız'ın Haluk Atasoy'u Erhan Yazıcıoğlu nereli, kimdir ve kaç yaşında?
        1

        Camdaki Kız dizisine Erhan Yazıcığolu dahil oluypr. Usta aktör Yazıcıoğlu, dizide Cana’nın (Hande Ataizi) babası Haluk Atasoy rolüne hayat verecek. Yazıcıoğlu, dizide genç sevgilisi olan oldukça varlıklı bir adam olarak seyirciyle buluşacak. Cana babasından yardım isteyecek. Peki, Camdaki Kız'ın Haluk Atasoy'u Erhan Yazıcıoğlu nereli, kimdir ve kaç yaşında?

        2

        ERHAN YAZICIOĞLU KİMDİR?

        9 Temmuz 1951 yılında dünyaya gelen Erhan Yazıcıoğlu, babasının karşı çıkmasına rağmen 17 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları’na figüran olarak girdi. İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oluncaya dek, pek çok oyunda çeşitli roller canlandırdı. Tiyatro İstanbul, Sadri Alışık Tiyatrosu, gibi tiyatrolarda da konuk oyuncu ve konuk yönetmen olarak görevler aldı. Tiyatronun yanı sıra uzun yıllar seslendirme ve seslendirme yönetmenliği yaptı.

        3

        26 yıllık tiyatro yaşamından sonra 1990'lı yıllarda Türk televizyon kanallarında yayımlanan "Seç Bakalım" adlı televizyon programıyla tanındı. Bu yıllarda beyaz eşya ticareti ile de uğraşan Yazıcıoğlu, 2000'li yıllarda "Şemsi Paşa Pasajı" ve 'Yeter Anne' gibi komedi dizilerinde rol aldı. 1995 yılında troid kanserine yakalandı. Geçirdiği ameliyat sırasında ses tellerinden birini kaybettiği için sekiz ay konuşamayan oyuncu, gördüğü tedaviden sonra tiyatroya döndü. 2011 yılında mide ve ince bağırsağında nükseden tümör nedeniyle tedavi gördü ve sağlığına kavuştu. Hayat öyküsünü anlattığı Kenar Mahallenin Delikanlısı adlı kitabı 2013 yılında yayımladı.

        4

        18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi. Kurumun 100. yılını kutladığı 2014 yılında genel yönetmeni olduğu Şehir Tiyatroları repertuvarına Çürük Temel, Lillian, Kerbela, Cibali Karakolu, On İki Öfkeli Adam oyunları eklendi. Yazıcıoğlu, Aralık 2015'te Şehir Tiyatroları'ndan istifa etti.

        2017 yılında Aşk-ı Memduh adlı aşk-komedi türündeki oyunda rol alan sanatçı, 2019 yılında hayat öyküsünü esprili bir dille anlattığı "Fikrim Firarda" adlı tek kişilik tiyatro ve stand-up gösterisini sahnelemeye başladı.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ