Çanakkale Boğazı fırtına nedeniyle trafiğe kapandı
Çanakkale Boğazı, fırtına nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bozcaada ilçesine yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri, Gökçeada ilçesinde ise bazı feribot seferleri iptal edildi.
Çanakkale Boğazı, fırtına nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bozcaada ilçesine yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri, Gökçeada ilçesinde ise bazı feribot seferleri iptal edildi.
Meteorolojinin dün Çanakkale için yaptığı fırtına uyarısında güney ve batı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde saatte 5075 kilometreyi, yer yer kuvvetli fırtınanın ise saatte 8090 kilometreyi bulacağı yer aldı. Çanakkale Boğazı’nda fırtınanın ve kuvvetli rüzgarın etkisinin göstermesiyle birlikte kuzey ve güney yönden gemi trafiğine geçici olarak saat 12.45 sıralarında kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla boğazın her iki yönden geçişlere kapatıldığını diğer gemilerin kaptanlarına bildirdi.
Ada feribot seferlerinde fırtına engeli
Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle GeyikliBozcaada hattında yapılması planan tüm seferler, KabatepeGökçeada hattında ise bazı tarifeli feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, bugün GeyikliBozcaada hattında yapılacak tüm planlı feribot seferleri iptal edilirken, Kabatepe’den Gökçeada’ya 17.00 ve 21.00, Gökçeada’dan Kabatepe’ye ise 15.00 ve 19.00 saatlerinde yapılacak seferler iptal edildi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.