Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çernobil'de iç çamaşırlı fotoğrafa tepki
        1

        Bir zamanlar Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği'nin parçası olan Ukrayna'nın Pripyat şehri yakınlarında, 26 Nisan 1986'da Çernobil Nükleer Santrali'nde nükleer kaza gerçekleşti.

        2

        İlk anda patlamanın etkisiyle santralde görevli 31 kişi öldü. Kazada oluşan nükleer bulutların 2 gün sonra İskandinavya'ya ulaşmasıyla felaketi dünya öğrendi.

        3

        Santralin temizlenmesi çalışmalarına katılanların önemli bir kısmı hayatını kaybetti. Reaktör enkazında gerçekleşen temizlik sonucunda askerler yaşamını yitirdi. Büyük bir alana yayılan radyasyon pek çok kişinin hayatını derinden etkiledi.

        4

        Yaşanan felaketi belgesel tadında gözler önüne seren Çernobil dizisinin ardından gözler Ukrayna'nın Pripyat şehrine çevrildi.

        5

        Çernobil nükleer santral faciasını konu alan ve izlenme rekorarı kıran HBO yapımı Chernobyl dizisinin ardından Ukrayna'nın Pripyat kenti turist, influencer ve blogger akınına uğradı.

        6

        5 bölümlük dizinin yayınlanmasının ardndan bölgeyi ziyaret eden turist sayısında yüzde kırk artış yaşandı.

        7

        Şehir turlarıyla kontrollü bir şekilde kenti ziyaret edenler çektiği fotoğrafları sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi.

        8

        Ancak insanlığın başına gelen korkunç kazalardan biri olan felaketin gerçekleştiği kentte çekilen fotoğraflar tepkilere yol açtı.

        9

        En çok tepki çeken fotoğraf da bir kullanıcının iç çamaşırlarıyla verdiği poz oldu.

        10

        İç çamaşırlı fotoğraf çekimi sosyal medya kullanıcıları tarafından 'saygısızlık' olarak nitelendirildi.

        11

        Dizinin senaristi Craig Mazin de fotoğrafların ardından "Dizinin yasaklı bölgeye turist akını başlatması harika. Ancak evet, etraftaki fotoğrafları gördüm. Gittiğinizde orada gerçekleşen korkunç trajediyi hatırlayın. Tüm acı çeken ve kurban olan insanlara saygılı şekilde hareket edin" şeklinde konuştu.

        12