Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çiçek buketinden çıkardığı bıçakla saldırdı! Savcı 22 yıl hapis istedi

        Ümraniye’de elinde bir buket çiçekle yaklaştığı boşanma aşamasında olduğu eşi Mercan Sevim’i barışma teklifini kabul etmeyince yanında getirdiği bıçakla defalarca bıçaklayan Hamdi Sevim’in “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehdit” suçlarından toplamda 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hamdi Sevim cezaevinden getirilirken, müşteki Mercan Sevim ve avukatı da salonda hazır bulundu.

        SANIK SALONDAN ÇIKARILDI

        Duruşmada söz alan psikolog bilirkişi Özgür Yurttutan, “Mağdurun beyanı alınırken sanığın duruşma salonu dışında olmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz” dedi. Bu talep üzerine sanık duruşma salonundan çıkarıldı.

        REKLAM

        MAĞDUR KADIN OLAY ANINI ANLATTI

        Psikolog bilirkişi eşliğinde ifadesi alınan Mercan Sevim, “Olaydan 2 sene önce eşimden ayrılmıştım. Sanık olaydan bir gün önce benimle görüşmek istediğini anneme söylemiş” diyerek konuşmasına devam edemedi. Bu sırada mahkeme heyeti, mağdur Mercan Okumuş’un, konuşmakta zorlandığının ve olayı anlatırken huzursuzluk yaşayıp panik içerisinde olduğunun gözlemlendiğini tutanağa geçirdi. Eski ifadelerini tekrar ettiğini Mercan Sevim, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

        “’ADAM DEĞİLSİN’ DEYİP ÇİÇEĞİ YERE FIRLATTI”

        Duruşmada savunma yapan sanık Hamdi Sevim, “Ben daha önce eşimle konuşmak istedim ancak bir türlü konuşmaya yanaşmadı. Kendisine iki defa çiçek alıp eline verdim. Bana, ‘sen adam değilsin’ dedi ve ikisinde de çiçeği yere fırlattı. Elime aldığım bıçağı nasıl olduğunu tam bilemiyorum, içinde bulunduğum psikoloji ile savurdum. Bundan bir gün önce de çocuklarımı görmeye gitmiştim. Ancak çocuklarımı yarım saat kadar az bir süre görebildim, masraflarını giderdim. Daha sonra kayınvalidem beni evden kovdu. Olaydan 2 veya 3 gün sonra eşimin telefonunu bilmediğimden dolayı babasının telefonundan arayıp durumunu öğrenmek istedim. Önce babası ile konuştum, sonra da telefonu eşime verdi. İkisi ile de konuştum. Ancak bir tehdit söylemim olmadı. Sadece durumunun iyi olmasına şükrettim. Ben olay günü kullandığım bıçağı evde kullanmak maksadıyla almıştım” dedi.

        REKLAM

        SAVCI,MÜTALASINI AÇIKLADI

        Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanık Hamdi Sevim’in, ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapsini istedi. Sanığın ‘tehdit’ suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapsini isteyen savcı, sanığın toplamda 22 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

        Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, taraflara mütalaaya ve esasa ilişkin son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mercan Sevim ile Hamdi Sevim’in boşanma aşamasında oldukları, olay günü sanığın aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için yanında bir buket çiçek ve reddedilmesi haline göre de bıçakla müştekinin evinin önünde beklediği anlatıldı.

        Mercan Sevim'in ikametinden inip yürümeye başladığında sanığın yanına yaklaşarak konuşmak istediği, müşteki tarafından reddedildiği, bunun üzerine daha önceden planladığı şekliyle yanında taşıdığı bıçağı çıkararak ‘seni öldüreceğim’ dediği belirtildi. Bıçağı defalarca sallayarak müştekiyi yaraladığı kaydedildi. İddianamede Hamdi Sevim’in “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehdit” suçlarından toplamda 13 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ