Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ciner Grubu şirketi WE Soda, ABD'li Genesis Alkali firmasını satın alarak dünyanın en büyük doğal soda külü üreticisi konumuna yükseldi. Ciner Grubu CEO'su Gürsel Usta, satın almayı değerlendirmek üzere Bloomberg HT'de Finans Merkezi programına konuk oldu.

Usta'nın öne çıkan açıklamaları şöyle:

Soda külü konusunda ABD'deki satışların ardından bir pozisyon almamız gerekiyordu. Genesis firmasına teklif verdik ve kabul gördü. Bu firma 4,3 milyon tonluk üretimle ABD pazarının yüzde 30'una sahip bir firma. Ayrıca Oregon'da 4 milyon tonluk kapasiteli limanın işletme hakkı bize geçti.

Biz Türkiye'de 5,2 milyon ton üretim yapıyoruz. Burasıyla birlikte 9,5 milyon tona ulaştı. Bizimkiler tamamen fiili üretim. 9,5 milyon tonla dünyanın en büyük üreticisi olduk. Çin dışı pazarda dünya soda külü üretiminin yüzde 30'unu kapsayan bir firma haline geldik.

Şişecam da ABD'de yatırımlarını tamamladığında iki Türk firması Çin dışı pazarın yüzde 50'sine karşılık gelecek. Gittikçe büyüyoruz. Kaynağın sınırlı olması sebebiyle ABD'ye yönelim başladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ