Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çorum deprem riski haritası 2023: Çorum’da fay hattı var mı, depreme dayanıklı mı?
        1

        13 milyondan fazla vatandaşımızın birinci dereceden etkilendiği Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlerin ardından ülke genelindeki illerimizdeki son durum da merak konusu oldu. İşte, hakkında en çok arama yapılan illerimizden Çorum hakkında merak edilenler…

        2

        AFAD'ın verilerine göre Çorum'da 18 Şubat tarihinde saat 20.54'te 3.7 büyüklüğünde ve saat 21.03'te ise 3.6 büyüklüğünde deprem oldu. Hal böyle olunca vatandaşlar Çorum deprem risk haritası hakkında araştırmalar yapmaya başladı.

        3

        ÇORUM’DA FAY HATTI VAR MI?

        AFAD’ın hazırladığı Türkiye deprem fay hatları haritasına göre Çorum 2'inci ve 3.'üncü deprem bölgesinde yer almaktadır.

        4

        BİRİNCİ DERECE RİSKLİ İLLER

        İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

        5

        İKİNCİ DERECE RİSKLİ İLLER

        Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ