Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Veri güvenliği güçlendirilecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Yabancı menşeili mesajlaşma uygulamalarının yol açtığı güvenlik zafiyetlerini gazetelerde okuyoruz" diyen Erdoğan, "Veri güvenliğimizin güçlendirilmesi amacıyla BİP ile (Milli Eğitim) Bakanlığımız arasındaki işbirliğimizi artırıyoruz" ifadelerini kullandı
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Bugün aynı zamanda 2024-2025 eğitim-öğretim yılını nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle karne heyecanını yaşayan tüm evlatlarımızın tek tek gözlerinden öpüyor Rabbimden üstün muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Bu evlatlarımızın kıymetli ailelerine, fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimize, özveriyle çalışan maarif ordumuzun bütün neferlerine en içten şükranlarımı sunuyorum. Şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet, minnetle yâdediyorum. Üzerimde emeği olan ve dar'ü bekaya irtihal etmiş tüm hocalarıma Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.
Teknolojinin hayatını her alanına nüfuz ettiği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Dijital teknolojiler, büyük veri, yapay zeka ve kuantum gibi nice yenilik her sahada güçlü bir varlık gösteriyor. Bilgiye erişim geçmişte hiç olmadığı kadar kolaylaşırken bilgiyi işleme, analiz etme, kullanma süreçleri de aynı ölçüde hızlanmış durumda. Türkiye olarak bu değişime en hızlı uyum sağlayan hatta çoğu alanda öncülük eden ülkelerden biriyiz.